Quantcast
Συντονισμένη προσπάθεια προώθησης του τουρισμού Υγείας της Ελλάδας στο εξωτερικό - enikonomia.gr
share

Συντονισμένη προσπάθεια προώθησης του τουρισμού Υγείας της Ελλάδας στο εξωτερικό

δημοσιεύτηκε:

Συντονισμένη προσπάθεια προώθησης του τουρισμού Υγείας της χώρα μας στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει ο Τομέας Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με σειρά σημαντικών δράσεων και επαφών σε διεθνές επίπεδο.

Η “εκστρατεία” άρχισε στα τέλη του 2016 με μια επιτυχημένη διημερίδα στη Νέα Υόρκη και συνεχίζεται το διήμερο 28-29 Μαρτίου στο Μόντρεαλ. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ Γιώργος Πατούλης έπεται συνέχεια, με απώτερο στόχο τη διερεύνηση του ρόλου και της θέσης που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Ελλάδα στη διεθνή αγορά του τουρισμού Υγείας. Ο παγκόσμιος τζίρος της αγοράς ιατρικού τουρισμού αγγίζει τα 40 δις δολάρια, ενώ όλο και περισσότεροι ασθενείς αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες σε άλλες χώρες.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ, η οποία αριθμεί περίπου 80.000 Έλληνες. Επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και της ομογένειας στον Καναδά, θα συμμετάσχουν στις εργασίες της διημερίδας, ενώ ομάδα γιατρών από την Ελλάδα, θα μιλήσουν για τον ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας και θα αναλύσουν τις προοπτικές του για τους ομογενείς, αλλά και για τους Καναδούς. Οι τομείς της εξωσωματικής γονιμοποίησης, της οφθαλμολογίας, της δερματολογίας, της οδοντιατρικής, παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυνατότητες ανάπτυξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία.

«O Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης που προέρχεται μέσα από το Ιατρικό δυναμικό της χώρας μας. Ξεκινούμε σειρά δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο οι οποίες έχουν στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό, ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τομέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντς παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει» δήλωσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.