Quantcast
Πηγή εσόδων για την Αθήνα ο οδοντιατρικός τουρισμός - enikonomia.gr
share

Πηγή εσόδων για την Αθήνα ο οδοντιατρικός τουρισμός

δημοσιεύτηκε:

«Βαρύ χαρτί» για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα είναι ο οδοντιατρικός τομέας, ο οποίος ξεκίνησε έντονη δραστηριότητα, από το 2015, καθώς μια ομάδα Ελλήνων εξειδικευμένων οδοντιάτρων αποτέλεσε το πρώτο δομημένο Cluster σε αυτό το πλαίσιο.

Το έναυσμα δόθηκε από τον δήμο της Αθήνας, που προσπαθώντας να αυξήσει τις προσελεύσεις αλλοδαπών στην Αθήνα, με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης, κίνησε τη διαδικασία της συνένωσης οδοντιάτρων κάτω από το κοινό όραμά του να γίνει η Αθήνα οδοντιατρικός προορισμός, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster, Νικόλαος Κουβελάς. Παράλληλα, οργανώθηκε από την ΚΕΔΕ, τον ΙΣΑ και το Ινστιτούτο Ιατρικού Τουρισμού, η προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, κυρίως σε ομογενείς αλλά και σε αλλοδαπούς.

Η προετοιμασία για τον οδοντιατρικό τουρισμό στα πλαίσια του cluster, τονίζει ο κ. Κουβελάς απαριθμεί 15 διαφορετικά ΑΦΜ (Οδοντιατρεία – Πολυοδοντιατρεία) που με τις 54 οδοντιατρικές έδρες σε 15 διαφορετικά σημεία της Αθήνας μπορούν να παράσχουν σε ικανό αριθμό ομογενών ή αλλοδαπών υψηλού επιπέδου οδοντιατρικές υπηρεσίες, αφού το 90% των οδοντιάτρων που αποτελούν το cluster, έχουν εξειδικευτεί με 3ετή μεταπτυχιακή σπουδή σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Τα πλεονεκτήματα της αντιμετώπισης οδοντιατρικών ασθενών στην Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, σύμφωνα με τον κ. Κουβελά, είναι:

α) η εξαιρετική ποιότητα των εξειδικευμένων γιατρών έναντι συναδέλφων άλλων χωρών.

β) οι πιστοποιήσεις που έχουν λάβει από διεθνείς φορείς πιστοποίησης.

γ) η ζεστή-θερμή προσέγγιση των Ελλήνων οδοντιάτρων προς τους ασθενείς τους.

δ) το χαμηλό κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών που πολλές φορές αποτελεί το 25% – 35% του κόστους θεραπείας οδοντιατρικά ανεπτυγμένων χωρών.

Επιπλέον, στο οδοντιατρικό cluster, σημειώνει, είναι δυνατόν οι διαφορετικές οδοντιατρικές ειδικότητες συνεργαζόμενες στον ίδιο χώρο να μπορούν να ολοκληρώσουν την θεραπεία του ασθενούς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης, η οδοντιατρική θεραπεία δυνατόν να προσαρμοστεί στις διαθέσεις και ανάγκες του ασθενούς, ώστε να συνδυαστούν οι διακοπές με ποιοτική οδοντιατρική εργασία, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.