Quantcast
Δύο ελληνικά χωριά ανάμεσα στα 25 top "μυστικά" της Ευρώπης - enikonomia.gr
share

Δύο ελληνικά χωριά ανάμεσα στα 25 top “μυστικά” της Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

Δύο ελληνικά χωριά, η Χώρα Φολεγάνδρου και η Καρδαμύλη, είναι ανάμεσα στα 25 “μυστικά” στην Ευρώπη που αναδεικνύει στους αναγνώστες του το μεγάλο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure σε σχετικό άρθρο στο διαδίκτυο.

Τα χωριά που αναδεικνύονται ξεχωρίζουν για τις μεσαιωνικές εκκλησίες, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα ατέλειωτα ελαιόδεντρα και υπόσχονται στους επισκέπτες τους, σύμφωνα με το περιοδικό, να αποκαλύψουν την ψυχή και την κουλτούρα της χώρας στην οποία βρίσκονται.

Σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης, τα χωριά προσφέρουν, όπως αναφέρει το tornosnews, μια ματιά στο παρελθόν καθώς και μια καθαρότερη αίσθηση της υπαίθρου και της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων εμπειριών όπως το φαγητό.

Για τη Φολέγανδρο, το περιοδικό αναφέρει: Aυτό το ήρεμο σημείο των Κυκλάδων δεν έχει τίποτα κοινό με τη γειτονική Σαντορίνη. Τα κτίσματα δεν ξεπερνούν τους 2 ορόφους, τα κρουαζιερόπλοια δεν προσεγγίζουν στο λιμάνι και δεν υπάρχουν μπουτίκ και πολυτελή εστιατόρια. Αντίθετα, στο απομακρυσμένο αυτό νησί του Αιγαίου, τα κύματα χτυπούν στις βοτσαλωτές παραλίες, κατσίκες τρέχουν στους λόφους και ξύλινοι ανεμόμυλοι γυρίζουν με το θαλασσινό αεράκι. Είναι μια εκπληκτικά ήσυχη απόδραση για όσους έχουν κουραστεί από τους θορυβώδεις προορισμούς της Ελλάδας.

Για την Καρδαμύλη, αναφέρονται τα εξής: Εάν έχετε ακούσει ψιθύρους ότι τα οδοντωτά βουνά και οι λευκές αμμουδιές στη Μάνη αξίζουν το ταξίδι από την Αθήνα, τότε δεν είστε μόνοι. Οι γνώστες επισκέπτονται την περιοχή για παραδοσιακές εμπειρίες όπως οι αυθεντικές ελληνικές σαλάτες και ο μουσακάς με θέα στον κόλπο της Μεσσηνίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.