Quantcast
Πληρότητες-ρεκόρ σημειώνουν τα ξενοδοχεία της Σκύρου - enikonomia.gr
share

Πληρότητες-ρεκόρ σημειώνουν τα ξενοδοχεία της Σκύρου

δημοσιεύτηκε:

Πληρότητες που θα ξεπεράσουν τα συνηθισμένα θα βιώσει και το νησί της Σκύρου τη φετινή τουριστική περίοδο, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Αντώνης Παρασκευάς. Ειδικά, το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου, οι πληρότητες ξεπερνούν το 80%. Μάλιστα προέτρεψε τους Έλληνες που θέλουν να επισκεφτούν το νησί, να προνοήσουν από τώρα για κράτηση σε κατάλυμα, δεδομένης και της μικρής δυναμικότητας του νησιού σε δωμάτια.

Με 3.500 κρεβάτια, όπως είπε, ο κ. Παρασκευάς, οι προσφερόμενες τιμές στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, θα είναι υψηλές. Όπως είπε, μπορεί ο επισκέπτης να κλείσει δωμάτιο, από 30 ευρώ αλλά είναι πιθανό και να ξεπεράσει και τα 100 ευρώ. Η Σκύρος, όπως είπε, δεν διαθέτει 5άστερες μονάδες, ωστόσο, η εικόνα των καταλυμάτων είναι αναβαθμισμένη και θα ικανοποιήσει κάθε απαίτηση. Κύριες αγορές για το νησί είναι η Αγγλία, η Ολλανδία αλλά και η Γαλλία και φυσικά μεγάλη μερίδα στην εισερχόμενη τουριστική πίτα έχει ο εγχώριος τουρισμός.

Άγνωστος παράγοντας και για τη φετινή περίοδο είναι τα έσοδα, όπως είπε, και πώς αυτά θα διαμορφωθούν, ενώ ο τουρισμός παραμένει η βασική πηγή εσόδων της τοπικής οικονομίας. «Αγκάθι» για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου παραμένει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πτήσεις τσάρτερ, με τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο νησί των Βορείων Σποράδων, ενώ βρίσκεται ανατολικά της Εύβοιας, από την οποία απέχει γύρω στα 35 χλμ. Πανέμορφες εικόνες από πράσινο και γαλάζιο θα συνοδεύουν τους επισκέπτες του νησιού σε κάθε τους βήμα. Την ίδια στιγμή, η παράδοση τα ήθη και τα έθιμα της Σκύρου μαρτυρούν το αρχαίο παρελθόν της, ενώ στα μουσεία της υπάρχουν τεκμήρια και μνημεία του σπουδαίου αυτού παρελθόντος της.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.