Quantcast
Περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες αναμένονται φέτος - enikonomia.gr
share

Περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες αναμένονται φέτος

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι φέτος θα καταγραφεί μονοψήφιο ποσοστό αύξησης των αφίξεων Κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας εξέφρασε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, η οποία συμμετείχε στην τουριστική έκθεση ITB China 2017.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι τα μηνύματα για τον τουρισμό από την Κίνα είναι θετικά, αλλά όχι θεαματικά. Μέχρι στιγμής τα οργανωμένα ταξίδια υστερούν έναντι των εξατομικευμένων πακέτων, τα οποία οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν εύκολα να προμηθευτούν μέσω online εταιρειών. Παράλληλα, προσθέτει ότι απαιτείται μακρά, επίμονη και συστηματική προσπάθεια προκειμένου να ανοίξει για τη χώρα μας η αγορά της Κίνας.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά εκτιμά ότι τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν θεαματικά μόνο στην περίπτωση έναρξης απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας – Πεκίνου. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, οι Air China και China Eastern Air Lines σχεδιάζουν την έναρξη πτήσεων προς Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα».

Βάσει των τελευταίων επίσημων στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και την Τράπεζα της Ελλάδος, το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου πέρυσι οι αφίξεις τουριστών από την Κίνα μειώθηκαν κατά 27,6%, φθάνοντας σε 17.329 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2015. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι το 2015 οι αφίξεις τουριστών από την Κίνα έφθασαν σε 55.097.

Στο μεταξύ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών πραγματοποίησε εκδήλωση στην Αθήνα για την παρουσίαση της Αlitrip –η οποία ελέγχεται από την Αlibaba– που είναι η μεγαλύτερη online πλατφόρμα εξερχόμενου τουρισμού στην Κίνα. Στην εκδήλωση αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της κινεζικής εταιρείας ότι η συνεργασία της ελληνικής πλευράς και της Alitrip στον τουρισμό θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει στην αύξηση των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα σε έως 1 εκατ. ετησίως εντός της επόμενης 3ετίας. Ως προϋποθέσεις προσδιορίσθηκαν η βελτίωση στη διαδικασία της Visa, η προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα, το σύστημα πληρωμών Alipay –το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές Ιουλίου στα ελληνικά καταστήματα–, η σήμανση στα κινεζικά κ.ά.

Πρωτοβουλίες για 12μηνο τουρισμό

Πρωτοβουλίες για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στη Κέρκυρα αναλαμβάνει ο δήμος του νησιού.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό δημαρχείο παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι συντελεστές της τηλεοπτικής παραγωγής The Durells του βρετανικού δίκτυου ITV η οποία διαδραματίζεται στην Κέρκυρα, συμβάλλοντας στην τουριστική προώθηση του νησιού. Στην εκδήλωση συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης των Ντάρελς με την πραγματοποίηση σε μόνιμη βάση μιούζικαλ ή και θεατρικού έργου. Μεταξύ των χώρων που εξετάζονται για την πραγματοποίησή τους είναι το θεματικό παραδοσιακό κερκυραϊκό χωριό Δανίλια του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, όπου πραγματοποιείται και μεγάλο μέρος των γυρισμάτων.

Eξάλλου, σε άλλες συσκέψεις που έλαβαν χώρα στο δημαρχείο αποφασίσθηκε η συνεργασία του δήμου και των παραγωγικών φορέων του νησιού για την τουριστική αξιοποίηση του μύθου του Οδυσσέα με τη σύσταση εταιρείας για την υλοποίηση σχετικών δράσεων. Μεταξύ των πρωτοβουλιών περιλαμβάνεται, όπως έχει γράψει η «Κ» ,και η δημιουργία θεματικού πάρκου για τον Οδυσσέα. Θα ακολουθήσει και άλλη σύσκεψη με τη συμμετοχή στελέχους του υπ. Τουρισμού.

Πηγή: Καθημερινή

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.