Quantcast
Αύξηση-ρεκόρ σημειώνουν οι κρατήσεις τουριστών από την Αυστρία - enikonomia.gr
share

Αύξηση-ρεκόρ σημειώνουν οι κρατήσεις τουριστών από την Αυστρία

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα είναι ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών, σε ποσοστό 19,6% και ακολουθούν η Ισπανία με 15,6 % και η Ιταλία με 8,7%, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Oesterreich», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος τουριστικών γραφείων στην Αυστρία Ruefa έχει καταγράψει φέτος αύξηση 50% στις κρατήσεις για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό το Σαββατοκύριακο αρχίζει στην Αυστρία η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών και το 66% των Αυστριακών, κατά 3% περισσότεροι από το 2016, ετοιμάζουν ήδη τις αποσκευές τους.

Όπως γράφει η εφημερίδα, το 64% των Αυστριακών, “οι οποίοι μαζί με τους Ελβετούς είναι πρωταθλητές στην Ευρώπη στο θέμα των διακοπών”, περνούν σε παραλίες τις θερινές διακοπές τους, για τις οποίες όμως τα τελευταία χρόνια έχουν περιορίσει τη σχετική δαπάνη, ενώ για ένα ποσοστό 81% καθοριστικό κριτήριο είναι η σχέση τιμής και παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το ποσό που διαθέτει φέτος ο μέσος Αυστριακός για τις διακοπές του ανέρχεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Oesterreich», σε 2.423 ευρώ, κατά 11% λιγότερο σε σχέση με το 2016.

Μόλις προ δεκαημέρου, η «Kronen Zeitung», η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα με μέση ημερήσια κυκλοφορία σχεδόν ένα εκατομμύριο φύλλα, σε σχετικό δημοσίευμά της για τη μεγάλη αύξηση των κρατήσεων των Αυστριακών για διακοπές στην Ελλάδα, είχε τον εντυπωσιακό τίτλο “Οι Αυστριακοί κατακλύζουν την Ελλάδα”.

“Η Ελλάδα είναι το Hotspot των διακοπών των Αυστριακών και η TUI, ο μεγαλύτερος όμιλος στην αγορά τουρισμού καταγράφει αύξηση κατά 40% στις κρατήσεις, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν ήδη το 2016 ο υπ’ αριθμόν ένα τουριστικός προορισμός”, επισημαίνονταν στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, τα πλέον δημοφιλή νησιά συνεχίζουν να έχουν αυξήσεις σε επισκέπτες, η Κρήτη κατά 37%, η Ρόδος 39% και η Κως κατά 76%, ενώ επεκτάθηκε η προσφορά σε ξενοδοχειακές κλίνες.

“Μάλιστα, εκεί όπου πέρυσι υπήρξαν μειώσεις εξαιτίας των προσφύγων, παρουσιάζεται εφέτος μία αύξηση πάνω από τον μέσο όρο, και συγκεκριμένα η Λέσβος βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας αύξηση κατά 130%”, σημείωνε το δημοσίευμα της «Kronen Zeitung».

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μια από τις πρώτες θέσεις -αν όχι την πρώτη- στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 Αυστριακούς να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,8 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.