Quantcast
Αυτά είναι τα καλά "κρυμμένα μυστικά" των 20 ελληνικών νησιών-ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Αυτά είναι τα καλά “κρυμμένα μυστικά” των 20 ελληνικών νησιών-ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Τη λίστα με τους ” θησαυρούς” που κρύβουν τα 20 ελληνικά νησιά που είναι ιδανικά για να επισκεφτεί ο τουρίστας παρουσιάζει η ηλεκτρονική έκδοση της Telegrapgh.

Πιο αναλυτικά:

1.Κέρκυρα

Παρά της εντυπωσιακές παραλίες και την πλούσια βλάστηση που έχει η Κέρκυρα, το νότιο τμήμα της έχει διαφύγει του μαζικού τουρισμού, παρακινώντας τους αναγνώστες να ανακαλύψουν αυτή την πλευρά του νησιού. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες του νησιού να δουν φλαμίνγκο στους υγροβιότοπους της Λευκίμμης αλλά και να κολυμπήσουν στην παραλία Γαρδένου.

2.Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη μπορεί να ξεφύγει κανείς … από τα ζευγάρια που κάνουν το μήνα του μέλιτος αλλά και τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων, αρκεί να πάει κανείς στην ενδοχώρα του νησιού και συγκεκριμένα στον Πύργο, το πιο καλοδιατηρημένο οικισμό του νησιού.

3.Ιθάκη

Στην Ιθάκη η ανταμοιβή του επισκέπτη είναι οι πανέμορφες παραλίες, αλλά και τα εκπληκτικά μονοπάτια για πεζοπορία, όπως το μονοπάτι για την εκκλησία του Ανώγη.


4. Αντίπαρος

Στην Αντίπαρο μπορεί κανείς να εξαφανιστεί αρκεί, να πάει στο μικρό νησάκι, Δεσποτικό για να εξερευνήσει το αρχαίο ησυχαστήριο του Απόλλωνα που ανακαλύφτηκε μόλις το 1997.

5.Άνδρος

Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφτούν το μουσείο της σύγχρονος τέχνης της Άνδρου αλλά και τα χωριουδάκια του νησιού. Πάντως την Άνδρο την επισκέπτονται κυρίως οι Έλληνες τουρίστες.

6.Μύκονος

Η Μύκονος ενώ στο παρελθόν αποτελούσε στάση των επισκεπτών για να πάνε στη Δήλο, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, πλέον οι όροι έχουν αντιστραφεί και έγινε το επίκεντρο των Κυκλάδων.

7.Κρήτη

Στην Κρήτη αξίζει να επισκεφτεί κανείς τον αρχαιολογικό χώρο στο ψαροχώρι με το όνομα “Σίσι’ αλλά και τον κόλπο του Μιραμπέλλου.

8.Τα Παλιά Βλαχάτα της Κεφαλονιάς

Τα Παλιά Βλαχάτα της Κεφαλονιάς, το χωριό φάντασμα εξαιτίας των σεισμών του 1953 παίρνει πάλι ζωή για 3 ημέρες τον Αύγουστο. Εκεί 3 με 5 Αυγούστου λαμβάνει χώρα ένα εξαιρετικό φεστιβάλ.

9.Παξούς και στους Αντίπαξους

Στους Παξούς και στους Αντίπαξους υπάρχουν δεκάδες μυστικοί κολπίσκοι όπου μπορεί κανείς να προσεγγίσει με το δικό του σκάφος.

10. Ύδρα

Στην Ύδρα, η μούσα πολλών καλλιτεχνών, αποτελεί πεδίο δράσης καλλιτεχνικών δρώμενων το παλιό σφαγείο του νησιού. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται για το Hydra School Project.

11. Αλόννησος

Στην Αλόννησο ο επισκέπτης θα ανακαλύψει το ναυάγιο ενός εμπορικού πλοίου που χρονικά τοποθετείται περίπου το 425 πΧ.

12. Αμοργός

Στην Αμοργό απαραίτητη είναι η επίσκεψη στα καφενεία του νησιού που έχουν διατηρήσει την παλιά τους αίγλη.

13.Μεγανήσι

Το μικροσκοπικό νησί του Ιονίου Πελάγους, το Μεγανήσι μπαίνει στο στόχαστρο επιφανών αλλά και μεγιστάνων της οικονομίας, ανάμεσα τους ο Εμίρης του Κατάρ και ο Τζέικοπ Ρότσιλντ.

14.Λέσβος

Στη Λέσβο, ένας άλλος κρυμμένος θησαυρός περιμένει τους επισκέπτες να τον ανακαλύψουν και συγκεκριμένα στο μουσείο Τεριάντ. Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν τους πίνακες των Πικάσο. Μιρό, Σαγκάλ και Ματίζ, δωρεές του συλλέκτη και τεχνοκριτικού, Στρατή Ελευθεριάδη. Αναφορά γίνεται και στον Έλληνα ζωγράφο, Θεόφιλο.

15.Κύθνος

Η Κύθνος σταδιακά ξεχωρίζει για τις εναλλακτικές της προτάσεις που αφορούν στην ευεξία και το διαλογισμό, που συνοδεύονται με γευστικές χορτοφαγικές προτάσεις.

16.Σπέτσες

Για τις Σπέτσες που επιλέγονται για τη φινέτσα τους και τις αθλητικές διοργανώσεις, ο συντάκτης κάνει μεταξύ άλλων μνεία στην αναβίωση του υπαίθριου σινεμά Τιτάνια, που πρόσφατα άνοιξε, μετά από χρόνια εγκατάλειψης.

17.Ικαρία

Στην Ικαρία ο επισκέπτης πρέπει να ανακαλύψει τα μαγειρικά μυστικά της μακροβιότητας, όπως και να αναζητήσει τα θεραπευτικά βότανα του νησιού.

18.Κουφουνήσια

Τα Κουφουνήσια, τα δίδυμα νησιά Άνω και Κάτω Κουφουνήσι, είναι μια όαση για τους λάτρεις της απομόνωσης. Παρά το μικρό τους μέγεθος… οι γαλάζιες ακτές τους είναι σημείο αναφοράς.

19. Κίμωλος


Στην Κίμωλο η εξερεύνηση της γίνεται με τα πόδια… και απαραίτητη είναι επίσκεψη στο σκιαδί, ένα μοναδικό γεωλογικό μνημείο.

20.Τήνος και Άνδρος

Τέλος τα γειτονικά νησιά Τήνος και Άνδρος έχουν χαραχτεί με αρχαία πέτρινα μονοπάτια, τα οποία ο επισκέπτης πρέπει να τα διαβεί. Στην Τήνο απαραίτητη είναι η επίσκεψη στο μουσείο Μαρμαροτεχνείας. Την ίδια στιγμή η Άνδρος διαθέτει 160 χλμ σηματοδοτημένων μονοπατιών.

Πηγές: ΑΠΕ- Telegrapgh

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.