Quantcast
Ρεκόρ 30ετίας στην Πάρο - «Βούλιαξε» το νησί από τους τουρίστες - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Ρεκόρ 30ετίας στην Πάρο – «Βούλιαξε» το νησί από τους τουρίστες – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Ρεκόρ 30ετίας κατέγραψαν οι αφίξεις επιβατών στο λιμάνι της Πάρου τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία τουΛιμεναρχείου.

148.385 επιβάτες και 15.400 αυτοκίνητα αφίχθησαν κατά το φετινό Ιούλιο από λιμένος στο νησί έναντι 140.007 επιβατών και 12.217 Ι.Χ. που έφθασαν στην Πάρο τον Ιούλιο του 2017. Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν σε αυξήσεις της τάξης του 6% για τους επιβάτες και 26% για τα Ι.Χ.

Το εντυπωσιακό όμως στοιχείο είναι ότι η φετινή κίνηση αφιχθέντων επιβατών ήταν μακράν η καλύτερη εδώ και 30 περίπου χρόνια καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που διατηρούνται από το 1989 ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πολυπληθέστερος σε επισκέπτες στην Πάρο.

Οι περισσότεροι από αυτούς που επισκέφθηκαν την Πάρο μέσα στο δεύτερο μήνα του καλοκαιριού του 2018 είχαν ως λιμάνι αναχώρησης τον Πειραιά και ακολουθούν τα λιμάνια της Μυκόνου, της Νάξου, της Σαντορίνης και της Ραφήνας. 73.969 επιβάτες, περίπου δηλαδή οι μισοί από αυτούς που αφίχθησαν στην Πάρο τον Ιούλιο προέρχονταν από Πειραιά ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των Ι.Χ. που αφίχθησαν στο νησί, δηλαδή 8.899 αυτοκίνητα αναχώρησαν και πάλι από Πειραιά.

Όλη αυτή η κοσμοπλημμύρα που παρατηρήθηκε τον Ιούλιο στην Πάρο έφθασε στο νησί με εκατοντάδες κατάπλους πλοίων. 661 κατάπλους είχαμε μέσα στον μήνα, 358 από ταχύπλοα και 303 από συμβατικά πλοία. 19 διαφορετικά πλοία εξυπηρέτησαν την επιβατική κίνηση ενώ η 28η Ιουλίου ήταν η ημέρα μέσα στην οποία σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων.

Πηγή: parianostypos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.