Quantcast
Έλληνες και ξένοι επισκέπτες "ψηφίζουν" και φέτος Χανιά - enikonomia.gr
share

Έλληνες και ξένοι επισκέπτες “ψηφίζουν” και φέτος Χανιά

δημοσιεύτηκε:

Έλληνες και ξένοι επισκέπτες “ψηφίζουν” και φέτος Χανιά με την τουριστική περίοδο να εκτιμάται ότι θα κλείσει με θετικό πρόσημο.

«Η κίνηση ήταν μεγάλη ωστόσο η εικόνα που υπάρχει είναι ότι δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα γενικά στον τουριστικό κλάδο», υποστηρίζει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο τουριστικός επιχειρηματίας Σταύρος Πατεράκης.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, «φέτος κυρίως τον Αύγουστο δεχτήκαμε επισκέπτες νεαρής ηλικίας και παραδοσιακά οικογένειες Ελλήνων. Αυτό αποτιμάται θετικά δεδομένου ότι δημιουργείται μια νέα γενιά επισκεπτών».

Σύμφωνα με τον ίδιο η επανάκαμψη αγορών όπως η Τουρκία, η Τυνησία, το Μαρόκο και η Αίγυπτος δημιούργησαν γενικότερα για τον τουρισμό ένα περισσότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Περιοχές όπως η πόλη των Χανίων, η Παλαιόχωρα, η Κίσαμος, ο Πλατανιάς, ο βόρειος άξονας μέχρι και το Κολυμπάρι, τα νότια παράλια από Σφακιά μέχρι και Σούγια, η Γεωργιούπολη και ο Αποκόρωνας, συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Το Ελαφονήσι, ο Μπάλος και τα Φαλάσαρνα αναδείχθηκαν οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί, ενώ ο μέσος όρος διακοπών, κυρίως για τους αλλοδαπούς επισκέπτες, ήταν εννέα μέρες.

Εν αναμονή των επίσημων στοιχείων της κίνησης επιβατών για τον μήνα Αύγουστο στο αεροδρόμιο Χανίων τα στοιχεία του Ιουλίου δείχνουν μια σταθερότητα καθώς μέσω του αεροδρομίου της πόλης διακινήθηκαν συνολικά 526.454 επιβάτες.

Οι επιβάτες εξωτερικού ήταν 464.267 και οι επιβάτες εσωτερικού 62.187.

Η τουριστική κίνηση ενισχύθηκε και από τους ημερήσιους επιβάτες της κρουαζιέρας που όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Μπουντρογιάννης μέχρι το τέλος Αύγουστου θα φθάσουν στις 95.000.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου αναμένονται στα Χανιά 22 ακόμα προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.