Quantcast
Ισχυρή άνοδος του τουρισμού και τον Αύγουστο - enikonomia.gr
share

Ισχυρή άνοδος του τουρισμού και τον Αύγουστο

δημοσιεύτηκε:

Ανοδική ήταν η πορεία των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού και τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Συγκεκριμένα, στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων +8,3% (+13,4% από την αρχή του έτους). Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (+14,3%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (+6,8%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι +20,3% και +11,2% αντίστοιχα. Στον αντίποδα ωστόσο, οι διεθνείς οδικές αφίξεις, μειώθηκαν κατά -8,6% και ως αποτέλεσμα παρατηρείται μείωσή τους -1,3% από την αρχή του έτους.

Ιδιαίτερα καλά είναι τα μηνύματα από την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις από το εξωτερικό καταγράφουν αύξηση κατά +13,2% τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Τον Αύγουστο, οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων, παρά τις ανοδικές τάσεις, κινούνται στους περισσότερους προορισμούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία της trivago. Εξαίρεση αποτελούν η Μύκονος και η Σαντορίνη που έχουν πλέον καθιερωθεί διεθνώς ως προορισμοί υψηλής δαπάνης και αντλούν την πελατεία τους από τις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις διεθνώς.

Οι τρεις κυριότερες αγορές της Ελλάδας ήταν η Ιταλία, η Βρετανία και η Γερμανία, ενώ οι κυριότεροι προορισμοί ήταν η Αθήνα, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Για την ελληνική αγορά, πολύ δημοφιλείς προορισμοί ήταν η Σκιάθος, η Πάργα, τα Χανιά, η Νάξος και η Σκόπελος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.