Quantcast
Next is Now Forum: Ελληνικός τουρισμός, μια εθνική υπόθεση - Δυνατότητες και Προοπτικές - enikonomia.gr
share

Next is Now Forum: Ελληνικός τουρισμός, μια εθνική υπόθεση – Δυνατότητες και Προοπτικές

δημοσιεύτηκε:

Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός τουρισμός, με τα αλλεπάλληλα ρεκόρ που κατέρριψε, λειτούργησε ως ανάχωμα στην οικονομική ύφεση και ως πυλώνας στήριξης της απασχόλησης. Τώρα, μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, είναι επιτακτική ανάγκη να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να γυρίσει σελίδα και να εισέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή, ο Νίκος Χατζηνικολάου και το enikonomia.gr αναλαμβάνουν μια σημαντική πρωτοβουλία. Την 1η Δεκεμβρίου 2018, διοργανώνουν το συνέδριο υπό τον τίτλο “Next is Now – Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές”.


Προσωπικότητες της τουριστικής αγοράς από το εξωτερικό, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων από την Ελλάδα, συναντιούνται στην Αθήνα και αναλύουν τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο τουρισμός στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Σκοπός του Διεθνούς Forum «Next is Now» είναι να συγκεντρώσει την ελίτ του ελληνικού τουρισμού σε μία συνάντηση υψηλού επιπέδου για το μέλλον, τις προκλήσεις και τις δυνατότητες ανάπτυξης των ταξιδιών, της φιλοξενίας και του τουρισμού ανά την υφήλιο, και ειδικά για την Ελλάδα. Να συστήσει στους εκπροσώπους του ελληνικού τουρισμού πετυχημένες διεθνώς καλές πρακτικές τουριστικής ανάπτυξης, και να μεταδώσει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης, που θα οδηγήσει στην περαιτέρω ποιοτική βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και να αναδείξει την υψηλή διασύνδεση της τουριστικής αγοράς με άλλους παραγωγικούς κλάδους, με στόχο την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.


Το Διεθνές Forum «Next is Now» θα εστιάσει:

• Στις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο παγκόσμιος τουρισμός τα επόμενα χρόνια.

• Στη θέση της Ελλάδας σε αυτό το νέο παγκόσμιο περιβάλλον, μετά το μεγάλο τουριστικό «άλμα» των τελευταίων ετών που πέτυχε, ως κορυφαίος προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

• Στις συνέργειες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, προκειμένου να διατηρηθεί ισχυρή η δυναμική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια υπό όρους βιωσιμότητας τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

• Στις ήπιες υποδομές που πρέπει να δρομολογηθούν εντός και εκτός κλάδου, όπως το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, το στοχευμένο marketing και management, η αφομοίωση νέων disruptive τεχνολογιών. Για να δημιουργηθούν αυτές οι υποδομές θα χρειαστούν σημαντική χρηματοδότηση, ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και στήριξη της ανάπτυξης ικανοτήτων.

Το Διεθνές Forum “Next is Now” θα εξερευνήσει τα παραπάνω ζητήματα από την οπτική των διαμορφωτών εθνικών πολιτικών, των επενδυτών, των ιδιωτών, των ακαδημαϊκών και άλλων stakeholders.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και διοργανώνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Αττικής.


Το website του Forum είναι το www.nextisnowforum.gr
Η σελίδα του Forum στο Facebook είναι facebook.com/nextisnowforum


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.