Quantcast
Κεφαλογιάννης: Υπάρχει ειλικρινή πρόθεση για ουσιαστική στήριξη σε όσους επενδύουν με σοβαρότητα στον τουρισμό - enikonomia.gr
share

Κεφαλογιάννης: Υπάρχει ειλικρινή πρόθεση για ουσιαστική στήριξη σε όσους επενδύουν με σοβαρότητα στον τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

«Από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει ειλικρινή πρόθεση, για ουσιαστική στήριξη σε όσους επενδύουν με σοβαρότητα στον κλάδο τουρισμού», επισήμανε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Ο υφυπουργός, θεωρεί τη σημερινή σύσκεψη των Συνδέσμων Ξενοδόχων της Κρήτης με επίκεντρο τον ΒΟΑΚ και τις υποδομές στην Κρήτη, ως ευκαιρία να εξετασθεί μεθοδικά και ουσιαστικά η εξέλιξη και πολύπλευρη συμβολή του τουριστικού τομέα στο νησί όπου, όπως πιστεύει «ο τουρισμός αποτελεί σήμερα την κύρια πηγή ανάπτυξης και έναν εκ των σημαντικότερων κλάδων της τοπικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη ο οποίος λόγω προγραμματισμένης θεσμικής επίσκεψης του στο εξωτερικό δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση: «… Η διαρκώς αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα των νέων αγορών, οι ανακατατάξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου, οι οικονομικές μεταβολές στις μεταφορές, οι νέες μορφές προώθησης του τουριστικού προϊόντος καθώς και οι διαφοροποιήσεις στη φορολογική πολιτική έναντι ανταγωνιστικών χωρών, καθιστούν την τουριστική αγορά της Κρήτης επιρρεπή στις δομικές ανακατατάξεις. Η πολύπλευρη συμβολή του τουριστικού τομέα στο νησί μας είναι αδιαμφισβήτητη. Η συνολική συνεισφορά της τουριστικής βιομηχανίας της Περιφέρειας Κρήτης στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας, καθιστά σήμερα αναγκαία τη διεκδίκηση, ενός καλύτερου επενδυτικού περιβάλλοντος, την υλοποίηση ουσιαστικών υποδομών, βελτιώσεις στο χωροταξικό σχεδιασμό καθώς και ένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο, ως βασικές συλλογικές μας διεκδικήσεις».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.