Quantcast
Κορονοϊός: Επιδότηση της εργασίας ζητούν οι ξενοδόχοι - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Επιδότηση της εργασίας ζητούν οι ξενοδόχοι

δημοσιεύτηκε:

Eπιδότηση της εργασίας για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού των ξενοδοχείων εν μέσω κρίσης του κορονοϊού ζητεί ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός μέσω ανάρτησης του στο facebook.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βασιλικός στο facebook:

“Οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν εύλογες προσδοκίες για τη στήριξή τους από την Πολιτεία σε αυτή τη δίχως προηγούμενο συγκυρία που βιώνουμε όλοι. Διότι, με ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική απέναντι σε πελάτες και συνεργάτες, η οποία μάλιστα απορρόφησε και τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη που κλήθηκαν να σηκώσουν και με ιδιωτικές επενδύσεις που μόνο για ανακαινίσεις ξενοδοχείων φτάνουν το 1 δις ευρώ το χρόνο, συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να ξεπεραστεί η δεκαετής κρίση και να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη, στηρίζοντας τα δημόσια έσοδα και την απασχόληση, όπως ευρέως πλέον γίνεται αποδεκτό.

Ο κλάδος λοιπόν, φυσιολογικά, έχει δικαίωμα στην ελπίδα για άμεσα και τολμηρά μέτρα στήριξης. Υγειονομικά πρωτόκολλα, διαφοροποιημένα ανά υπηρεσία και μέγεθος ξενοδοχείου, ώστε να είναι πρακτικά υλοποιήσιμα. Χρηματοδοτικά εργαλεία και φορολογικές ελαφρύνσεις για την τόνωση της ρευστότητας και για να μπορέσουν τα ξενοδοχεία να επιβιώσουν μέσα σε ένα περιβάλλον χαμηλής ζήτησης και υψηλού ανταγωνισμού. Επιδότηση της εργασίας για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού των ξενοδοχείων. Μέτρα αναγκαία για να καταφέρουν τα ξενοδοχεία να συνεχίσουν τη διαχρονική εθνική και κοινωνική προσφορά τους.

Αναμφίβολα, η νίκη στην πρώτη μάχη κατά του κορονοϊού ισχυροποίησε ουσιαστικά τη διεθνή εικόνα της χώρας. Παρ’ όλα αυτά, η επόμενη μέρα για τη χώρα θα είναι δύσκολη. Σήμερα απαιτούνται λύσεις που θα διαμορφώσουν την οικονομική και κοινωνική “νέα κανονικότητα”. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε κατάματα και στην πραγματική του διάσταση το πρόβλημα. Ώρα για ευθύνη, ρεαλισμό και αλήθεια και όχι για ωραιοποιήσεις ή λαϊκισμό. Ώρα για ενότητα, όλοι για έναν και όχι ο καθένας για τον εαυτό του.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας με αίσθημα καθήκοντος απέναντι στα μέλη του και τη θεσμική του αποστολή, συμβάλλει και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να στεφθεί με επιτυχία η εθνική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προστασία της κοινωνίας”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.