Quantcast
Τουρισμός: Αυτή είναι η λίστα της Ε.Ε. με τις 14 "ασφαλείς χώρες" - Για ποιες τα σύνορα παραμένουν κλειστά - enikonomia.gr
share

Τουρισμός: Αυτή είναι η λίστα της Ε.Ε. με τις 14 “ασφαλείς χώρες” – Για ποιες τα σύνορα παραμένουν κλειστά

δημοσιεύτηκε:

Αυτές είναι οι 14 ασφαλείς χώρες από τις οποίες μπορούν να εισέρχονται τουρίστες στην Ε.Ε από 1η Ιουλίου, σύμφωνα με την Telegraph. Στη λευκή λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Κίνα, ενώ κλειστά είναι και τα σύνορα για τη Ρωσία. Συμπεριλαμβάνονται αντίθετα οι εξής χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Τυνησία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ουρουγουάη.
Σημειώνεται ότι ο κατάλογος με τις χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα της ΕΕ σε non- essential travel, “κλείδωσε” ουσιαστικά την Παρασκευή στην Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων. Ακολούθησε γραπτή διαδικασία έγκρισης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και πλέον αναμένεται να επιβεβαιωθεί και επισήμως η λίστα. Σε ό,τι αφορά πάντως την Κίνα, το θέμα παραμένει ανοιχτό, καθώς ενδέχεται να επιτρέπεται η υποδοχή Κινέζων,εφόσον υπάρξει αμοιβαιότητα, δηλαδή, και το Πεκίνο ανοίξει τα σύνορά του στους Ευρωπαίους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.