Quantcast
Τουρισμός - Τάσιος: Δεν έχουμε τον αριθμό που θέλουμε σε κρατήσεις - enikonomia.gr
share

Τουρισμός – Τάσιος: Δεν έχουμε τον αριθμό που θέλουμε σε κρατήσεις

δημοσιεύτηκε:

Για το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος. «Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα για αυτό και κρατήσεις ακόμα δεν έχουμε στον αριθμό που θέλουμε, για να δημιουργήσουμε μεγάλες πληρότητες και να έχουμε μεγάλα οικονομικά αποτελέσματα. Εκτιμούμε ότι αυτό θα συμβεί γύρω στα μέσα Ιουλίου», δήλωσε ο κ. Τάσιος.
«Από εκεί και πέρα όλο αυτό κάνει τον κλάδο να αγωνιά, δεν προχωράνε τα πράγματα, χάσαμε τον Μάιο, χάσαμε τον Ιούνιο και περιμένουμε όλοι μαζί με ανοικτό διάλογο με την κυβέρνηση και τους φορείς, για να μπορέσουμε να νιώσουμε μια καλύτερη σεζόν», είπε ακόμη ο κ. Τάσιος.
Σε ερώτηση αν ο κλάδος περίμενε καλύτερη έναρξη, ο κ. Τάσιος επισήμανε: «Να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε καλύτερη έναρξη» εξαίροντας, πάντως, την “τουριστική διπλωματία”, στο εξωτερικό του Χάρη Θεοχάρη. Εξέφρασε τον προβληματισμό του για «τα κρούσματα που δεν πέφτουν» και όπως είπε χαρακτηριστικά «όσο είναι κόκκινος ο χάρτης της Ελλάδας, κόκκινα θα είναι τα δεδομένα και για τον τουρισμό».
Καταλήγοντας ο κ. Τάσιος εκτίμησε ότι από αρχές Ιουλίου θα ανοίξουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις επισημαίνοντας ότι η «δεύτερη σεζόν covid, είναι και σεζόν επιβίωσης, όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.