Quantcast
Τουρισμός Για Όλους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης για τις αιτήσεις - Τι είπε ο Θεοχάρης - enikonomia.gr
share

Τουρισμός Για Όλους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης για τις αιτήσεις – Τι είπε ο Θεοχάρης

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί και δεύτερη παράταση για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” άφησε ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε, “υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση. Και αυτό είναι ελπιδοφόρο γιατί ο εσωτερικός τουρισμός συμπληρώνει τον τουρισμό που έρχεται από το εξωτερικό. Έτσι θέλουμε ο κόσμος και να έχει τη δυνατότητα να πάει φθηνά διακοπές αλλά και φυσικά οι τουριστικές επιχειρήσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν”.
“Ήδη δώσαμε μια παράταση μέχρι σήμερα για το πρόγραμμα” είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος και πρόσθεσε “θα δούμε αν συνεχίζεται η ζήτηση και υπάρχει η ανάγκη και θα το εξετάσουμε με την κα Ζαχαράκη εάν θα πρέπει να δοθεί και άλλη παράταση. Μην ανησυχείτε”.
Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εξαργυρώσουν και τον μήνα Αύγουστο τα voucher του προγράμματος σε ξενοδοχεία. “Μπορεί να συμβεί, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε αυτό “απάντησε.
Ωστόσο σημείωσε ότι μπορεί οι ξενοδόχοι να έχουν τις ακριβές εβδομάδες τους και να περιμένουν τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχουν αρκετά κενά δωμάτια ακόμα και στα πιο δημοφιλή μέρη όπως στην Καλντέρα.
“Δεν νομίζω ότι οι επιλογές έχουν εξαντληθεί. Εγώ, θα έκανα μια έκκληση στους ξενοδόχους να μην σκέφτονται μόνο τους ανθρώπους από το εξωτερικό, να σκέφτονται και τους Έλληνες, να προσπαθούν να διευκολύνουν και αυτές τις περιπτώσεις. Είναι προς όφελός τους η καλή σχέση με τον Έλληνα τουρίστα γιατί με αυτόν ον τρόπο δημιουργούν και τις σχέσεις εκείνες με την κοινωνία που πρέπει να δημιουργούνται”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.