Quantcast
Σαντορίνη: Στόχος ο τουρισμός όλο το χρόνο - enikonomia.gr
share

Σαντορίνη: Στόχος ο τουρισμός όλο το χρόνο

δημοσιεύτηκε:

«Πρωταγωνίστρια στην τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας φιλοδοξεί να καταστεί η Σαντορίνη», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Ζώρζος στην εκδήλωση «Σαντορίνη, προορισμός όλο το χρόνο» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης υπό τη πρωτοβουλία του δήμου Θήρας.

Παράλληλα ο κ.Ζώρζος ανέφερε:«Την ορθολογική διαχείριση του πλούτου της Σαντορίνης αλλά και να εφαρμοστεί στη πράξη και το «όραμα» για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο».

«Το νησί του Ηφαιστείου δέχεται επιβάρυνση στις υποδομές του, από τον αυξανόμενο αριθμών των τουριστών κάθε χρόνο, αλλά και από τη χωρίς στρατηγική υλοποίηση των επενδύσεων. Η φέρουσα ικανότητα του νησιού έχει προβλήματα. Ένας στόχος είναι να οριοθετηθεί το πλαίσιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε με έμφαση.

 Στη συνέχεια δήλωσε ότι: «Θα πρέπει να δοθούν κονδύλια από την κεντρική διοίκηση για την ολιστική αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος. Η απλή λογική ανάπτυξη των υποδομών δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, αλλά μπορεί να το επιβαρύνουν».

Ο δήμαρχος Θήρας επισήμανε ότι:«Οι φορείς του νησιού θα πρέπει να ασχοληθούν με το μέλλον του προορισμού, καθώς ο στόχος είναι η Σαντορίνη να είναι ψηλά στη λίστα των επιλογών των ξένων επισκεπτών. Ενδεικτικό των πρωτοβουλιών των φορέων του νησιού είναι και η πρωτοβουλία για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

«Προς την κατεύθυνση αυτή,100 ξενοδοχεία του νησιού θα είναι ανοιχτά τον χειμώνα, με τις εμπορικές μονάδες του νησιού να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια. Την ίδια στιγμή η Σαντορίνη συνδέεται καθημερινά με πέντε πτήσεις, ενώ η επικοινωνιακή της καμπάνια περιλαμβάνει δράσεις στις αγορές του εξωτερικού», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την δική της άποψη επί του θέματος εξέφρασε και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά λέγοντας  ότι: «Το υπουργείο στηρίζει κάθε προσπάθεια που δημιουργεί οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική κοινωνία και κάθε δράση που προβάλλει την μοναδικότητα της Ελλάδας. Είμαι βέβαιη, εξάλλου, ότι η Σαντορίνη θα αποτελέσει παράδειγμα, ενθαρρύνοντας και άλλους προορισμούς να επενδύσουν στον 12μηνο τουρισμό».

 Ακόμη η κ. Κουντουρά μίλησε για τη νέα στρατηγική του υπουργείου, η οποία εφαρμόζεται ήδη πάνω σε έξι άξονες: επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, διείσδυση σε νέες αγορές, τη θεσμοθέτηση και ανάπτυξη των θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την ενιαία προβολή και προώθηση του τουρισμού σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα, την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας και την ενδυνάμωση των υπηρεσιακών δομών του υπουργείου, και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.