Quantcast
Περισσότεροι από 13.000 Βορειοελλαδίτες θα κάνουν γιορτές εκτός ελληνικών συνόρων - enikonomia.gr
share

Περισσότεροι από 13.000 Βορειοελλαδίτες θα κάνουν γιορτές εκτός ελληνικών συνόρων

δημοσιεύτηκε:

Περισσότεροι από 13.000 Βορειοελλαδίτες θα διανύσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εκτός ελληνικών συνόρων, δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας και Θράκης, Βύρων Θεολόγης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα ο κ. Θεολόγης ανέφερε ότι:« Οι εκδρομείς της τελευταίας στιγμής επιλέγουν τουριστικά πακέτα που έχουν μειωθεί 30% και κατά αυτόν τρόπο σώζουν τα τουριστικά πρακτορεία της πατρίδας».

«Τριήμερο στη Βιέννη με 99 ευρώ δεν θα μπορούσε κάποιος να βρει ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Η φετινή τουριστική κίνηση ενόψει των εορτών είναι τελικά αντίστοιχη της περσινής περιόδου. Λόγω των συνθηκών σε διεθνές επίπεδο, οι Βορειοελλαδίτες ταξιδιώτες ανέδειξαν νέους προορισμούς (όπως Βιέννη, τη Βουδαπέστη και την Πράγα) που θεωρούνται πλέον  δημοφιλή τουριστικοί  προορισμοί  για την Ευρώπη », σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας και Θράκης.

Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι: «Παραδοσιακοί προορισμοί, όπως Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη εμφανίζουν σημαντική μείωση και σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος δεν ναυλώθηκαν πτήσεις τσάρτε.

Σε  αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις θα βρεθούν λίγα γκρουπ των 30 ατόμων.   Σχετικά με αυτούς που παραδοσιακά κατευθύνονταν οδικά στην Κωνσταντινούπολη, πέρυσι είχαμε 30 τουλάχιστον λεωφορεία με ταξιδιώτες προς τα εκεί, φέτος έχουμε μόνο δύο. Οι υπόλοιποι αν και δεν θα κάτσουν τελικά σπίτι τους, αποφάσισαν όμως να μεταβούν σε Σόφια, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Ντομπρόβιτς».

«Πάντως περισσότερα από 6.000 άτομα θα ταξιδέψουν φέτος αεροπορικώς, ενώ περισσότερα από 6.000 άτομα θα ταξιδέψουν  οδικώς ενόψει εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.