Quantcast
Τζιάλλας: Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το 2016 θα είναι χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό - enikonomia.gr
share

Τζιάλλας: Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το 2016 θα είναι χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι και το 2016 θα αποτελέσει χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό, δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου «Βόρεια Ελλάδα 365 μέρες τουρισμός» ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας.

Στόχοι του υπουργείου Τουρισμού αποτελούν, όπως είπε, η αναβάθμιση των υποδομών, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η παροχή υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας στους τουρίστες.

Ο κ. Τζιάλλας τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο για τα χιονοδρομικά κέντρα και τον ιαματικό τουρισμό και επίκεινται αντίστοιχες παρεμβάσεις για τον ιατρικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιπλέον, συγκροτούνται ομάδες εργασίας για τον ιατρικό και θρησκευτικό τουρισμό, αποτελούμενες από υπηρεσιακούς παράγοντες και εμπειρογνώμονες.

Παράλληλα με τις παραδοσιακές, το υπουργείο Τουρισμού επενδύει και σε αναδυόμενες αγορές και έχει παρουσία στην Κίνα, το Ιράν, το Ντουμπάι και το Ισραήλ.

Για τη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε ότι έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τον πολιτιστικό τουρισμό, ενώ η συμπλήρωση, το 2016, 1.000 χρόνων ρωσικού μοναχισμού στο ‘Αγιο Όρος, σε συνδυασμό με το έτος Ελλάδας-Ρωσίας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.