Quantcast
Π.Τατούλης: «Το Μουσείο της Τεγέας αποτελεί κόσμημα για την Πελοπόννησο και την Ευρώπη» - enikonomia.gr
share

Π.Τατούλης: «Το Μουσείο της Τεγέας αποτελεί κόσμημα για την Πελοπόννησο και την Ευρώπη»

δημοσιεύτηκε:

Το Μουσείο της Τεγέας αποτελεί κόσμημα για την Πελοπόννησο, την Ελλάδα και την Ευρώπη δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με αφορμή την ευρωπαϊκή διάκριση του μουσείου από  την Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.

Ο κ.Τατούλης τόνισε ότι «η διάκριση αυτή ισχυροποιεί την πολιτιστική μας θέση, ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών, αναδεικνύοντας παράλληλα την Ευρωπαϊκή διάσταση του Αρκαδισμού».

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όλα αυτά τα χρόνια, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού της προϊόντος, που συνιστά συγκριτικό της πλεονέκτημα. Στο πλαίσιο αυτό το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας συνιστούσε προτεραιότητα στην εφαρμογή αυτής της πολιτιστικής της πολιτικής. Για το λόγο αυτό ήταν από τα πρώτα έργα που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2007 – 2013, αλλά και από τα πρώτα έργα που ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, τόσο στο επίπεδο της κτιριακής υποδομής, όσο και της επανέκθεσης των ευρημάτων. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας συγκεντρώνει καινοτομίες και τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν ειδικά για την κάλυψη των αναγκών του και των επισκεπτών του, ενώ λειτουργεί μητροπολιτικά ώστε να αφηγείται την ιστορία, όχι μόνο των ευρημάτων που παρουσιάζει, αλλά και της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τατούλης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.