Quantcast
Deutsche Bank: Τα προβλήματά της μπορεί να είναι αξεπέραστα, σύμφωνα με τη Berenberg - enikonomia.gr
share

Deutsche Bank: Τα προβλήματά της μπορεί να είναι αξεπέραστα, σύμφωνα με τη Berenberg

δημοσιεύτηκε:

H μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, Deutsche Bank, είναι εγκλωβισμένη σε φαύλο κύκλο, καθώς χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια που θα δυσκολευθεί να τα βρει από τους επενδυτές, αναφέρει σημείωμα της χρηματοπιστωτικής εταιρείας Berenberg, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Deutsche είναι η υπερβολική μόχλευση, υπογραμμίζει ο Τζέιμς Τσάπελ της Berenberg στο σημείωμα, στο οποίο σημειώνει ότι η τράπεζα αντιμετωπίζει «αξεπέραστους μετωπικούς ανέμους».
Ο Τσάπελ υποβάθμισε τη σύστασή του για τις μετοχές της γερμανικής τράπεζας σε «πώληση» από «διακράτηση» και μείωσε την τιμή – στόχο για τη μετοχή της στα 9 ευρώ ανά μετοχή, που είναι η χαμηλότερη μεταξύ 30 αναλυτών που παρακολουθεί το Bloomberg και περίπου 40% κάτω από τα σημερινά επίπεδα.
Αν και ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche, Τζον Κράιαν, σταμάτησε τη διανομή μερισμάτων, ανακοίνωσε την πώληση επιχειρήσεων και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας, τα κέρδη της τράπεζας υπονομεύθηκαν από τις δαπάνες 12,6 δις. ευρώ για κακή διαχείρισή της στο παρελθόν.
Οι προσπάθειες για την πώληση ενεργητικού πιθανόν να παρεμποδισθούν από τη χαμηλή ρευστότητα των κεφαλαιαγορών, ενώ ο Κράιαν θα δυσκολευθεί, επίσης, να αυξήσει τα κεφάλαια της τράπεζας, καθώς ο κλάδος της επενδυτικής τραπεζικές βρίσκεται σε «διαρθρωτική πτώση», έγραψε ο Τσάπελ.
«Είναι δύσκολο να δούμε πώς η Deutsche Bank μπορεί να ξεφύγει από αυτό τον φαύλο κύκλο χωρίς να αντλήσει κεφάλαια», σημείωσε ο Τσάπελ.
Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας έχει μειωθεί 35% φέτος και η χρηματιστηριακή της αξία αντιστοιχεί μόλις στο 39% της λογιστικής της αξίας, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των μεγαλύτερων διεθνών τραπεζών, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.