Quantcast
ΕΤΕ: Στρατηγική επιλογή οι νέες τεχνολογίες και η καινοτομία - enikonomia.gr
share

ΕΤΕ: Στρατηγική επιλογή οι νέες τεχνολογίες και η καινοτομία

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε, με ρεκόρ συμμετοχών και με τη βράβευση 10 προτάσεων, ο 6ος διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στον φετινό διαγωνισμό, που διοργανώνεται από την ΕΤΕ σε συνεργασία με 8 πανεπιστήμια, συμμετείχαν, μεμονωμένα ή σε ομάδες, 777 άτομα και υπεβλήθησαν 436 προτάσεις, ενώ το 65% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας 18-35 ετών. Στους νικητές του διαγωνισμού απονεμήθηκαν δέκα βραβεία: Το πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000 ευρώ στον Μ. Παπαδόπουλο για την πρότασή του με τίτλο «Wifins», το δεύτερο βραβείο 10.000 ευρώ στον Κ. Συνοδινό (Champions ID), το τρίτο βραβείο 6.000 ευρώ στoν Εμ. Τσικανδυλάκη (Sunnyclist), το τέταρτο (4.000 ευρώ) στην ομάδα της πρότασης «Prognosis».

Απονεμήθηκαν επίσης έξι χρηματικά βραβεία, 1.500 ευρώ έκαστο στις προτάσεις με τίτλο «Booksecrets», «Streamowl», «WarRates», «Smartfield», «Trustporter», «Noodio». Η πρόεδρος της ΕΤΕ Λούκα Κατσέλη σημείωσε: «Για την Εθνική, η στήριξη της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας αποτελεί στρατηγική επιλογή. Επιλογή που εδράζεται στην ανάγκη που έχει η χώρα μας να αλλάξει παραγωγικό μοντέλο, να προωθήσει τον απαραίτητο τεχνολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λ. Φραγκιαδάκης σημείωσε ότι στόχος της ΕΤΕ είναι: «Να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε ενεργά άτομα και νεοφυείς επιχειρήσεις να βγουν στην αγορά με φρέσκες ιδέες, συνεισφέροντας έτσι σε μια πιο καινοτόμο και σαφώς πιο ανταγωνιστική ελληνική οικονομία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.