Quantcast
Μπενίσης - ΕΥΔΑΠ: Ουδεμία ανατίμηση θα υπάρξει στα τιμολόγια της εταιρίας - enikonomia.gr
share

Μπενίσης – ΕΥΔΑΠ: Ουδεμία ανατίμηση θα υπάρξει στα τιμολόγια της εταιρίας

δημοσιεύτηκε:

Απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, ως αποτέλεσμα της υπό διαβούλευση απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Γιάννης Μπενίσης.

Όπως κατέστησε σαφές, απαντώντας σε ερωτήματα του ΑΠΕ ΜΠΕ, ουδεμία ανατίμηση θα υπάρξει στα τιμολόγια της εταιρίας για τους καταναλωτές της Αττικής- νομό στον οποίο εντοπίζει τις δραστηριότητές της η ΕΥΔΑΠ- από αυτήν την απόφαση.

Με την υπό διαβούλευση απόφαση, όπως διευκρίνισε, ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο σχετική κοινοτική οδηγία (ΕΕ 60/2000) και εναρμονίζεται, άρα, ο τρόπος τιμολόγησης των υπηρεσιών παροχής ύδατος ανά την επικράτεια και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ανησυχίες που εξέφρασαν εργαζόμενοι στην Επιχείρηση, διαμέσου του συνδικαλιστικού φορέα τους, ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ, αναφορικά με το ενδεχόμενο ανατιμήσεων στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Μπενίσης το απέκλεισε κατηγορηματικά, λέγοντας «Ουδεμία διαφοροποίηση (σ.σ. θα υπάρξει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ). Ο πολίτης της Αττικής δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτό εδώ το νομοσχέδιο. Σε άλλες περιοχές τι ακριβώς θα συμβεί δεν μπορώ να σας πω».

«Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι θα μπουν κάποιοι κανόνες, οι οποίοι, κυρίως, θα βοηθήσουν να μη γίνεται κατασπατάληση του νερού και να υπάρχει μία ενιαία κοστολόγηση, ώστε αυτή να μη γίνεται αυθαίρετα από περιοχή σε περιοχή», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, όπως επεσήμανε ο κ. Μπενίσης, η ΕΥΔΑΠ σεβόμενη, τόσο τον κοινωφελή της χαρακτήρα, όσο και τους κανόνες ισονομίας, θεσπίζει το λεγόμενο «κοινωνικό τιμολόγιο», αλλά και πλαίσιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ώστε, αφενός να σταθεί στο πλευρό όσων γνησίως βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, αφετέρου να εντοπίσει όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς την Επιχείρηση κατά τρόπο στρατηγικό.

«Πάρα πολλοί θέλουν να πληρώσουν και δεν μπορούν», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η ΕΥΔΑΠ δεν είναι μία οποιαδήποτε επιχείρηση. Είναι μία κοινωφελής επιχείρηση και πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες», ενώ για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές τόνισε ότι εφόσον δεν ενταχθούν σε ρύθμιση διακανονισμού των οφειλών τους, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει η σχετική διορία, τότε «θα τους κόψουμε το νερό».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.