Quantcast
Πόρισμα - φωτιά για τα δάνεια της Attica Bank - enikonomia.gr
share

Πόρισμα – φωτιά για τα δάνεια της Attica Bank

δημοσιεύτηκε:

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθούν τα δάνεια που έχουν δοθεί από την Attica Bank, καθώς στο πόρισμα που αναμένεται να παραδώσει τις επόμενες ημέρες η Τράπεζα της Ελλάδος στις εισαγγελικές αρχές διαπιστώνονται σωρεία παρατυπιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα αναφέρεται ότι το ποσοστό «κόκκινων» δανείων στην Τράπεζα Αττικής ανέρχεται στο 60%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις άλλες τράπεζες είναι 45%, καθώς και ότι υπάρχει μεγάλη έκθεση της τράπεζας σε δανειοδοτήσεις σε κατασκευαστικές επιχειρήσεις, με πολλά από αυτά τα δάνεια να έχουν επίσης «κοκκινίσει».

H Attica Bank δεν μπήκε τώρα στο μικροσκόπιο των εποπτικών αρχών. Σύμφωνα με το Star, η διεύθυνση παρακολούθησης πιστώσεων της Τράπεζας της Ελλάδος έχει στείλει από τον Ιούλιο του 2013 έγγραφο στην Τράπεζα Αττικής, με το οποίο εκφράζει έντονες επιφυλάξεις και προβληματισμό για το μοντέλο διοίκησης της τράπεζας.

Ο προβληματισμός αφορά στην επίπτωση που έχει το μοντέλο διοίκησης και στον τρόπο με τον οποίο δίνονται δάνεια και εγγυητικές.



Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος αποκαλύπτει πως ο εργολάβος Καλογρίτσας έχει πάρει συνολικά δάνεια 105 εκατ. ευρώ ως τέλος του 2015, με τα 50 εκατ. να έχουν δοθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δάνεια δοθήκαν και το 2016, με τον εργολάβο που έλαβε μια από τις τέσσερις άδειες τηλεοπτικού σταθμού να έχει λάβει ακόμη 22,6 εκατομμύρια ευρώ, τα τελευταία 15 εκατ. λίγο πριν τον διαγωνισμό. Συνολικά δηλαδή τα δάνεια φτάνουν τα 127,6 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες του Star αναφέρουν ότι στις προβληματικές δανειοδοτήσεις της Τράπεζας Αττικής περιλαμβάνονται και αυτές τουλάχιστον δύο επιχειρηματιών, οι οποίοι πήραν δάνεια εκατομμυρίων για να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.

Πηγή: Real.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.