Quantcast
Διάθεση «Κάρτας του Αγρότη» από την Alpha Bank - enikonomia.gr
share

Διάθεση «Κάρτας του Αγρότη» από την Alpha Bank

δημοσιεύτηκε:

H Alpha Bank διαθέτει στην αγορά την «Κάρτα του Αγρότη», κατόπιν υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η «Κάρτα του Αγρότη» αποτελεί ένα σύγχρονο και καινοτόμο τραπεζικό προϊόν, με το οποίο Ελληνες αγρότες-δικαιούχοι της βασικής ενισχύσεως αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους και απλές διαδικασίες, για την κάλυψη βασικών δαπανών που σχετίζονται με την αγροτική τους εκμετάλλευση.

Η κάρτα είναι ειδικά σχεδιασμένη προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα, αλλά και να μειώσει το κόστος παραγωγής των αγροτών, καθώς η χρήση της παρέχει τη δυνατότητα σημαντικών εκπτώσεων και άμεσης αξιοποιήσεως ευκαιριών που παρουσιάζονται στην αγορά.

Η «Κάρτα του Αγρότη» είναι τεχνολογίας Chip & PIN Contactless και θα έχει λειτουργικότητα χρεωστικής εταιρικής κάρτας πανελλαδικής ισχύος, η οποία θα συνδέεται με πιστωτικό όριο στον λογαριασμό που θα δηλώνεται για την καταβολή της βασικής ενισχύσεως.

Η αίτηση για τη χορήγηση της κάρτας θα υποβάλλεται στην Alpha Bank από γεωργούς και κτηνοτρόφους-δικαιούχους της βασικής ενισχύσεως, μετά την υποβολή της ενιαίας αιτήσεως ενισχύσεως και τον υπολογισμό της βασικής ενισχύσεως που δικαιούνται.

Το πιστωτικό όριο της κάρτας θα ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί της βασικής ενισχύσεως που δικαιούται ο αγρότης και δεν θα ενσωματώνονται σε αυτό οι οποιεσδήποτε άλλες οφειλές του προς την τράπεζα. Μετά την εξόφληση, είναι δυνατή η ανανέωση του πιστωτικού ορίου έναντι της βασικής ενισχύσεως για το επόμενο έτος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.