Quantcast
ΕΒΖ: Διαγωνισμός για την πώληση των θυγατρικών στη Σερβία - enikonomia.gr
share

ΕΒΖ: Διαγωνισμός για την πώληση των θυγατρικών στη Σερβία

δημοσιεύτηκε:

Σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει στις θυγατρικές της στη Σερβία προχώρησε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, δυνάμει της από 28-11-2016 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου της, η ΕΒΖ αποφάσισε να υλοποιήσει την από 26-08-2016 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων σχετικά με την πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει η στις θυγατρικές της εταιρίες στη Σερβία με τη διενέργεια διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο της ως άνω διαγωνιστικής διαδικασίας δημοσιεύεται η σχετική «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απόκτηση του συνόλου των 776.564 μετοχών της σέρβικης εταιρίας AD Fabrika Secera Sajkaska Zabali (92,665% του μετοχικού κεφαλαίου) και του συνόλου των 550.729 μετοχών της σέρβικης εταιρίας Crvenka Fabrika Secera Ad Crvenka, (87,539% του μετοχικού κεφαλαίου), κυριότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε.»

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος το αργότερο μέχρι την 10η Φεβρουαρίου 2017, 17:00 ώρα Αγγλίας, ενώ δύνανται να υποβάλλουν διευκρινιστικά ερωτήματα σχετικά με την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος το αργότερο μέχρι την 6η Φεβρουαρίου 2017, 17:00 ώρα Αγγλίας.

Τη διενέργεια των πράξεων έχει αναλάβει για λογαριασμό της ΕΒΖ η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις. Κατά την πρώτη φάση, οι υποψήφιοι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία με την υποβολή της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και την επιλογή από την ΕΒΖ των προεπιλεχθέντων υποψηφίων, αυτοί θα κληθούν να υποβάλλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους κατά τη δεύτερη φάση.

Η εταιρία θα κρίνει εάν οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση βάσει της πλήρωσης εκ μέρους τους των Κριτηρίων Προεπιλογής, των Νομικών Κριτηρίων και των λοιπών όρων και προϋποθέσεων της πρόσκλησης. Οι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν γραπτώς από την εταιρεία σχετικά με το εάν μπορούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση ή όχι, ενώ οι μη προεπιλεχθέντες υποψήφιοι θα ενημερωθούν για το λόγο αποκλεισμού τους.

Προκειμένου να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υπογράψουν σύμβαση εμπιστευτικότητας και στη συνέχεια θα έχουν, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα να διενεργήσουν ενδελεχή έλεγχο αναφορικά με τις θυγατρικές και να υποβάλλουν μη δεσμευτικά σχόλια επί του σχεδίου της Σύμβασης Μεταβίβασης Μετοχών των Θυγατρικών που θα λάβουν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.