Quantcast
«Σαρώνει» η διαδικτυακή πύλη για την προβολή του τουριστικού προϊόντος των Κυκλάδων - enikonomia.gr
share

«Σαρώνει» η διαδικτυακή πύλη για την προβολή του τουριστικού προϊόντος των Κυκλάδων

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση της τάξης του 92% παρουσίασαν το 2016 οι συνολικές εταιρικές προβολές στο e-kyklades.gr, “στη μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη πληροφόρησης για τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων, αλλά και προβολής του συνολικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής” όπως αναφέρει το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Στη σχετική ανάρτηση του επιμελητηρίου στην ηλεκτρονική του σελίδα αναφέρεται ότι “πρωταθλητές” στα “κλικαρίσματα” ήταν η Πάρος, η Μήλος, η Σύρος και ακολουθούν η Νάξος, η Σαντορίνη, η ‘Ανδρος, η Μύκονος, η Τήνος, τα Κουφονήσια, η Σίφνος, η Αμοργός, η Σέριφος, η Κύθνος, η Κέα, η Αντίπαρος, η Φολέγανδρος, η Ίος, η Κίμωλος, η Σίκινος, η Ανάφη, η Ηρακλειά, η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Θυρασιά.

Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρέχει δωρεάν προβολή σε όλα τα μέλη του μέσα από τη δημιουργία εταιρικής προβολής (mini site).

Το 2016 το e-kyklades.gr παρουσίασε σημαντική άνοδο προσελκύοντας 500.000 επισκέπτες και περισσότερες από 5 εκατομμύρια προβολές (clicks) από 184 χώρες.

Αυτή τη στιγμή προβάλλονται 4.100 επιχειρήσεις από τα 24 νησιά των Κυκλάδων.

Το 2016 οι συνολικές προβολές στα mini-sites των επιχειρήσεων παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 92% και συνολικά, τα mini-sites των προβαλλόμενων επιχειρήσεων στα 24 νησιά είχαν 5.169.000 προβολές.

Παρακάτω παρουσιάζεται ο αριθμός των προβολών ανά κλάδο:

Διαμονή – 2.6 εκατομμύρια

Εστίαση – 982.000

Διασκέδαση – 401.000

Τοπικά Προϊόντα – 378.000

Τουριστικά γραφεία/ενοικιάσεις – 410.000

Δραστηριότητες – 250.000

Εμπορικές επιχειρήσεις – 65.000

Από αυτές τις προβολές στο e-kyklades.gr προέκυψαν συνολικά 200.000 προβολές στις προσωπικές ιστοσελίδες των επιχειρήσεων. Αυτό σημαίνει, όπως υπογραμμίζει το επιμελητήριο, ότι το e-kyklades.gr δημιουργεί online κινητικότητα και τη διοχετεύει απευθείας στις επιχειρήσεις, οδηγώντας και σε αύξηση των πωλήσεων.

“Το www.e-kyklades.gr αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό οδηγό για τις Κυκλάδες στην Ελλάδα. Υπάρχουν 10.000 σημείων ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη, καθώς και πληροφορίες για τις 4.100 επιχειρήσεις που προβάλλονται σε 8 διαφορετικές γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, ρωσικά και κινέζικα)” όπως αναφέρει το επιμελητήριο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.