Quantcast
Έφοδος στα γραφεία ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ από κλιμάκια των Βρυξελλών για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης - enikonomia.gr
share

Έφοδος στα γραφεία ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ από κλιμάκια των Βρυξελλών για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

δημοσιεύτηκε:

Αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ πραγματοποίησαν χθες κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, δεσμεύοντας μέχρι και σκληρούς δίσκους υπολογιστών από τα γραφεία διευθύνσεων.

Ερευνούν καταγγελίες που έχουν γίνει για χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Αποστολή τους ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες να συλλέξουν στοιχεία που σχετίζονται με την διαμόρφωση από την ΔΕΗ της χονδρικής τιμής, γνωστής ως Οριακής Τιμής του Συστήματος, και πως αυτή επηρεάζεται από τους λιγνίτες και τα νερά που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΗ και από τον τρόπο βεβαίως που χειρίζεται την είσοδό τους ή μη στο σύστημα.

Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία, άγνωστo ακόμη από ποιόν, ότι η ΔΕΗ καταχράστηκε της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην ενεργειακή αγορά κατά την πρόσφατη κρίση εφοδιασμού, με αποτέλεσμα να χειραγωγήσει την Οριακή Τιμή Συστήματος και να εμφανιστεί το παράδοξο φαινόμενο να υπάρχει οξύτατη έλλειψη ρεύματος και παρόλα αυτά η ΟΤΣ να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ως να μην υπήρχε η κρίση. Αντίστοιχη καταγγελία, για χειραγώγηση “μακράς διάρκειας” είχε γίνει και παλαιότερα και φαίνεται ότι η DG Comp έχει πλέον συγκεντρώσει αρκετά μεγάλο φάκελο για την υπόθεση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.