Quantcast
ΔΕΗ: «Πράσινο φως» από τις τράπεζες για κοινοπρακτικό δάνειο 200 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

ΔΕΗ: «Πράσινο φως» από τις τράπεζες για κοινοπρακτικό δάνειο 200 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες για την έγκριση της χορήγησης κοινοπρακτικού δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, προσφέροντας μία υπερπολύτιμη «ανάσα» ρευστότητας στη ΔΕΗ, κάτι που άλλωστε της επέτρεψε να αποπληρώσει κανονικά τo oμόλογο των 100 εκατ, ευρώ που λήγει σήμερα.

Η έγκριση της χορήγησης του δανείου φέρεται να είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες, αν και ορισμένες πηγές μίλαγαν για ορισμένες ενστάσεις από την πλευρά των τραπεζών, που είχαν να κάνουν με το θέμα του ΑΔΜΗΕ και οδήγησαν στην καθυστέρηση και του τυπικού «Ok».
Η ΔΕΗ έχει αυξημένες ανάγκες σε ρευστότητα και τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο κ. Παναγιωτάκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Πτολεμαΐδα κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο λιγνιτικό κέντρο της περιοχής, τον Απρίλιο πρέπει να αποπληρωθεί ένα ακόμα ομόλογο, ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, δεν αναμένεται πριν τα τέλη Μαρτίου η έγκριση του ΥΠΕΝ για την ολοκλήρωση της διάθεσης των 93 εκατ. ευρώ περίπου που είναι το «καθαρό» ποσό από την επιστροφή κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ.
Επιπλέον, οι εξελίξεις στο μέτωπο της εισπραξιμότητας των λογαριασμών και του διακανονισμού των χρεών μέλλον έχουν διαψεύσει τις -αισιόδοξες- προσδοκίες, καθώς για παράδειγμα η ανταπόκριση των καταναλωτών στη «δεύτερη ευκαιρία» για ένταξη στη ρύθμιση των 36 δόσεων (η σχετική προθεσμία λήγει σήμερα) δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.