Quantcast
Ογδόντα φορείς και επιχειρήσεις στην «Αγροδιατροφική Σύμπραξη περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» - enikonomia.gr
share

Ογδόντα φορείς και επιχειρήσεις στην «Αγροδιατροφική Σύμπραξη περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

δημοσιεύτηκε:

Αρχίζει τις προσεχείς ημέρες η λειτουργία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αγροδιατροφική Σύμπραξη περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», στην οποία συμμετέχουν 80 φορείς και επιχειρήσεις της αγροδιατροφικής αλυσίδας και του τουρισμού της Δυτικής Ελλάδας.

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την υπογραφή του καταστατικού λειτουργίας της εταιρείας, τόνισε: «Η αγροδιατροφική σύμπραξη αναμένεται να αποτελέσει την ατμομηχανή της αναβάθμισης του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής μας και το βασικό εργαλείο ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών μας προϊόντων».

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι «η περιφέρεια, μαζί με τους παραγωγικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, καθώς και τις επιχειρήσεις της αγροδιατροφής, συμπράττουν και συνεργάζονται, όχι μόνο για την πιστοποίηση, προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών μας προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές, αλλά και τη διάχυση της εφαρμοσμένης έρευνας στην παραγωγή και τη μεταποίηση, αυξάνοντας την ποιότητα και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων μας».

Σχετικά με το κόστος σύστασης της εταιρείας, ο περιφερειάρχης σημείωσε: «Η περιφέρεια δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ, αφού το σύνολο των μελετών της ίδρυσης, ενημέρωσης και της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή όλων των μελών στην εταιρεία, ανέλαβε και ολοκλήρωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.