Quantcast
Στα boutique hotels εστιάζουν οι διεθνείς «παίκτες» - enikonomia.gr
share

Στα boutique hotels εστιάζουν οι διεθνείς «παίκτες»

δημοσιεύτηκε:

Την «μερίδα του λέοντος» στο ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών για την εγχώρια Αγορά του real estate αναμένεται να διεκδικήσουν κι εφέτος τα τουριστικά ακίνητα, παρά την παρατηρούμενη έλλειψη μεγάλων προσφερομένων μονάδων, δηλαδή μονάδων με διάθεση άνω των 150 κλινών.

Η εν λόγω έλλειψη οδηγεί βεβαίως σε διαμόρφωση μιας νέας τάσης για ανάπτυξη των λεγομένων ξενοδοχείων «μπουτίκ», με διάθεση ακόμη και μόνον 10 έως 25 δωματίων.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε και η έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Arbitrage Real Estate που επιχείρησε μια επισκόπηση της εγχώριας ξενοδοχειακής Αγοράς και των προοπτικέώντης για το 2017.

«Η εκτίμηση της Ελλάδας ως εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως, η σταθερή ζήτηση του τουριστικού της προϊόντος, ο χαρακτηρισμός της χώρας ως ασφαλής προορισμός στην εγγύτερη περιοχή, οι θετικές αποδόσεις των διεθνών tour operators, η έλευση αναγνωρισμένων διεθνώς διαχειριστών και η προώθηση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως προορισμούς για city break, θεωρούμε ότι θα επιδράσουν θετικά στη συνέχιση της επενδυτικής και εμπορικής δραστηριότητας στην Αγορά ξενοδοχείων. Την ίδια στιγμή, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως το προσφυγικό, η οικονομική σταθερότητα, το επιχειρηματικό φορολογικό πλαίσιο και η βελτίωση των υποδομών θα συνεχίζουν να επηρεάζουν τον τουρισμό σε συνδυασμό πάντα με τις επικείμενες διεθνείς μακροοικονομικές και πολιτικές εξελίξεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της εταιρείας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.