Quantcast
Μεγάλο ενδιαφέρον από την κινεζική αγορά για τις ελληνικές παιδικές τροφές - enikonomia.gr
share

Μεγάλο ενδιαφέρον από την κινεζική αγορά για τις ελληνικές παιδικές τροφές

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλο ενδιαφέρον από την κινεζική αγορά για παιδικές τροφές διαπιστώθηκε κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών στην Ασία, “Sial China 2017”, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Σαγκάη.

“Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή στην Κίνα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την παιδική διατροφή. Κάτι τέτοιο είναι εύκολο να ερμηνευτεί, καθώς εδώ και πολλά χρόνια υπήρχε στην Κίνα η δυνατότητα τα ζευγάρια να αποκτούν μόνο ένα παιδί και πριν από δύο χρόνια επιτράπηκε στα ζευγάρια να αποκτούν δύο. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι οικογένειες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη διατροφή των παιδιών τους, είτε έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε όχι” ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς, ενημερώνοντας την οικονομική επιτροπή για τα αποτέλεσμα της παρουσίας της Περιφέρειας στην έκθεση.

“Λάβαμε τα μηνύματα για τις ευκαιρίες που ανοίγονται και ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής μας ότι ειδικά στις παιδικές τροφές υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό” είπε και σημείωσε ότι η Κίνα είναι μια τεράστια αγορά. Επισήμανε ακόμη ότι το ενδιαφέρον αυτό, που εκφράστηκε από την κινεζική πλευρά, εισέπραξε μέλος της επιχειρηματικής αποστολής που συνόδευε την αποστολή της περιφέρειας και δραστηριοποιείται στον κλάδο της παραγωγής παιδικών τροφών και δημητριακών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Πολύ θετικές εντυπώσεις προκάλεσαν επίσης στους επισκέπτες η ροζέ ρετσίνα και τα ελληνικά κρασιά. Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή στην έκθεση Sial China 2017 και τόνισε ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την ελληνική αποστολή δεδομένης και της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη χώρα.

“Προετοιμάσαμε την παρουσία μας στην Σαγκάη μέσα από μια συνεργασία που είχαμε με το προξενείο μας και τους εμπορικούς ακόλουθους. Στη διάρκεια της επίσκεψής μας έγιναν επαφές και συνέργειες με επιχειρήσεις ενώ κλείστηκαν και εμπορικές συμφωνίες” είπε ο κ. Παπάς και πρόσθεσε ότι είναι πλέον στο χέρι των επιχειρηματιών να προχωρήσουν αυτές τις συμφωνίες.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια προσπαθεί να διευκολύνει επιχειρηματίες να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις στο εξωτερικό γενικότερα στον διατροφικό τομέα, ώστε να δοθεί προστιθέμενη αξία στα προϊόντα που παράγονται στην ελληνική γη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί κανείς εύκολα να γνωρίσει και να αγαπήσει τα προϊόντα της μακεδονικής γης.

“Είναι βασικό να μπει και η ελληνική κουζίνα στις κινεζική καθημερινότητα” είπε και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί με Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Αυστραλία και τη Σαγκάη με εστιατόρια ελληνικής κουζίνας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις δυνατότητες επικοινωνίας με επιχειρηματίες στην Κίνα.

Στο μεταξύ, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε φιλανθρωπική εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα “όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε χαρά στα παιδιά”, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Πανοράματος, για τη συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων.

Εκεί η περιφέρεια θα διοργανώσει δράση κατά την οποία τα παιδιά θα ενημερωθούν για τα ποιοτικά φρούτα που παράγονται στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια μαγειρικής με τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Ενστάσεις για τη μη αναφορά του προϋπολογισμού στη σχετική εισήγηση διατύπωσε ο Γιάννης Ανδρίτσος από την παράταξη “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια”, ενώ ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη “Συμμετέχω” είπε ότι δεν υπάρχουν οι τυπικές προϋποθέσεις για μια τέτοια χρηματοδότηση. Κατά της έγκρισης της συμμετοχής της περιφέρειας στην εν λόγω δράση τάχθηκε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.