Quantcast
Intralot: Στο 5,25% το επιτόκιο του επταετούς ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Intralot: Στο 5,25% το επιτόκιο του επταετούς ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Με επιτυχία στέφθηκε η προσφορά ομολογιών επταετούς διάρκειας ύψους 500 εκατ. ευρώ με απόδοση 5,25% και λήξη το 2024 που πρόκειται να εκδοθούν από την θυγατρική της, Intralot Capital Luxembourg SA.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Intralot, η Morgan Stanley ενήργησε ως Global Coordinator και Joint Bookrunner σε αυτή την έκδοση.

Περισσότερα από 170 διεθνή επενδυτικά κεφάλαια από την Ευρώπη και την Β. Αμερική επένδυσαν στις ομολογίες, με τη ζήτηση να αποτυπώνεται στο σύνολο των προσφορών, οι οποίες υπερέβησαν το 1,5 δισ. ευρώ, καλύπτοντας την έκδοση κατά 3 φορές.

Λόγω της ευρείας ανταπόκρισης του επενδυτικού κοινού, η αρχική προγραμματισμένη προσφορά των 450 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ. Οι ομολογίες προσφέρθηκαν σε τιμή έκδοσης 100,000% και είναι εγγυημένες από την Intralot και ορισμένες από τις θυγατρικές της.

Οι oμολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου. Ως Joint Bookrunners ενήργησαν τα ακόλουθα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Nomura και Societe Generale.

Τα έσοδα από την προσφορά των oμολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την πλήρη εξόφληση των υφιστάμενων oμολογιών του εκδότη 6,00% λήξεως 2021, την αποπληρωμή του υφιστάμενου κοινοπρακτικού δανείου, την πληρωμή αμοιβών και εξόδων που σχετίζονται με αυτήν, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Με την συγκεκριμένη έκδοση ολοκληρώνεται επιτυχώς μια διαδικασία αναχρηματοδότησης – αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων που ξεκίνησε στις αρχές του 2014, με την οποία μειώθηκε το κόστος δανεισμού της Intralot από 8,25% σε 5,75%, με ταυτόχρονη επέκταση της μέσης χρονικής διάρκειας του δανεισμού από 3,5 σε 6 έτη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.