Quantcast
Τσιαπάρας: Έως το φθινόπωρο η μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν» - enikonomia.gr
share

Τσιαπάρας: Έως το φθινόπωρο η μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν»

δημοσιεύτηκε:

Η μεταβίβαση του “Ερρίκος Ντυνάν” αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το προσεχές φθινόπωρο, αναφέρει ο πρόεδρός του Γεράσιμος Τσιαπάρας, τονίζοντας παράλληλα ότι «το μέλλον τού νοσοκομείου είναι διασφαλισμένο».

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των εργαζομένων, οι οποίοι «κράτησαν όρθιο» το “Ερρίκος Ντυνάν”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην ανοδική πορεία του νοσοκομείου, εστιάζει και στον κοινωνικό ρόλο του, γνωστοποιώντας τη συνεργασία του “Ερρίκος Ντυνάν” με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) για την ιατρική στήριξη των αθλητών που θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.

Ακολουθεί η πλήρης συνέντευξη του κ. Τσιαπάρα στο ΑΠΕ:

Ερ: Το “Ερρίκος Ντυνάν” θα περάσει σε νέο ιδιοκτήτη οριστικά και αμετάκλητα;

Απ: Η Τράπεζα Πειραιώς, ιδιοκτήτης του “Ερρίκος Ντυνάν”, σε συνέχεια απόφασης του SSM, του ευρωπαϊκού επόπτη τραπεζών, o οποίος ζητά από τις ελληνικές τράπεζες να διακόψουν τη συμμετοχή τους σε εταιρίες που δεν αποτελούν καθαρά αντικείμενο τραπεζικών εργασιών, έχει ξεκινήσει την διαδικασία πώλησης του.

Ερ: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τη μεταβίβαση;

Απ: Η μεταβίβαση του “Ερρίκος Ντυνάν” αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Ήδη, η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλέξει ως σύμβουλο πώλησης την PriceWaterhouseCoopers και η πρόσληψη συμβούλου σηματοδοτεί και την τυπική έναρξη μιας διαγωνιστικής διαδικασίας. Μην έχετε αμφιβολία, ωστόσο, πως εάν το πλαίσιο του SSM διαφοροποιηθεί, τότε και η Τράπεζα Πειραιώς θα επανεξετάσει τις δικές της κινήσεις. Ιδίως για το “Ερρίκος Ντυνάν”.

Ερ: Το σχέδιο εξυγίανσης και αναβάθμισης του νοσοκομείου έχει ολοκληρωθεί;

Απ: Παρά το γεγονός ότι αυτή την ώρα η πώληση είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία, εν τούτοις ο ιδιοκτήτης συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα εξυγίανσης και αναβάθμισης του νοσοκομείου, γεγονός που αντανακλάται τόσο στα έσοδά του, όπου σε ετήσια βάση σημειώνουν αύξηση της τάξης του 30%, όσο και στην αναστροφή της άποψης που είχε διαδοθεί στην κοινή γνώμη ότι το “Ερρίκος Ντυνάν”, αν δεν ήταν κλειστό, υπολειτουργούσε. Αυτή η εικόνα ανήκει στο παρελθόν και οφείλω να τονίσω ότι τη διέγραψαν μαζί η διοίκηση που εμπιστεύθηκε η Τράπεζα Πειραιώς και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν εκείνοι που κράτησαν τις δύσκολες ημέρες το νοσοκομείο όρθιο.

Ερ: Το σκηνικό που διαμορφώνεται σήμερα με τη συζήτηση περί πώλησης του “Ερρίκος Ντυνάν”, επηρεάζει τη λειτουργία του και το προσωπικό του, ιδίως το ιατρικό δυναμικό;

Απ: Όποια κι αν είναι η εξέλιξη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το “Ερρίκος Ντυνάν” έχει γερά θεμέλια και η προνομιακή θέση του στο εγχώριο σύστημα υγείας είναι διασφαλισμένη. Αυτό το γνωρίζουν πρώτοι από όλους οι γιατροί κάθε ειδικότητας, οι οποίοι επιζητούν τη συνεργασία τους με το νοσοκομείο. Συνεχώς νέοι γιατροί στελεχώνουν το νοσοκομείο, ενώ ενδεικτικό της πορείας του είναι πως, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία πώλησης είναι σε εξέλιξη, περισσότεροι από 80 νέοι γιατροί την περίοδο αυτή θα ενταχθούν στο δυναμικό του. Συνεπώς, δεν αναμένουμε να σημειωθεί κάμψη στην ανοδική πορεία του “Ερρίκος Ντυνάν”, ενώ η διοίκηση έχει με κάθε τρόπο εξηγήσει στο προσωπικό ότι η μεταβίβασή του σε νέο ιδιοκτήτη μόνο θετικά θα επιδράσει και, μάλιστα, σε πολλαπλά επίπεδα.

Ερ: Το κοινωνικό πρόσωπο του νοσοκομείου σε τι βαθμό έχει πληγεί;

Απ: Όχι μόνον δεν έχει πληγεί, αλλά αποτέλεσε βασική προτεραιότητά μας. Η Τράπεζα Πειραιώς και η διοίκηση του Νοσοκομείου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον κοινωνικό ρόλο του, θεωρώντας ότι ένα νοσοκομείο δεν είναι απλώς μια οικονομική μονάδα, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, και οφείλει με πολλούς τρόπους να επιστρέφει στην κοινωνία ένα μεγάλο μέρος αυτών που η ίδια η κοινωνία της αποδίδει.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι, στο πλαίσιο αυτό, υπογράφτηκε και υλοποιείται συμφωνία με την ομάδα Σύμπλευση, στη διάθεση της οποίας έχει τεθεί η Κινητή Μονάδα Υγείας του “Ερρίκος Ντυνάν”, μοναδική στην Ελλάδα, στις εξορμήσεις της στα νησιά της άγονης γραμμής. Μόλις επέστρεψε από την Αστυπάλαια, νωρίτερα ήταν στο Καστελόριζο. Επιπλέον, το Νοσοκομείο σε συνεργασία με κοινωνικές δομές, στέλνει την Κινητή Μονάδα -πρόκειται για ένα κινητό υπερσύγχρονο πολυιατρείο- σε μαζικές εκδηλώσεις, σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές κλπ.

Ακόμη, στηρίζουμε στοχευμένα προγράμματα ιατρικής παρακολούθησης της τρίτης ηλικίας, ενώ σημαντικό θεωρούμε και το γεγονός ότι άμεσα ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να αναλάβουμε δωρεάν την ιατρική φροντίδα των αθλητών της ομάδας που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο, ενώ εξετάζουμε την δυνατότητα μιας ευρύτερης συνεργασίας με την Ολυμπιακή Επιτροπή. Με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, θα παρουσιάσουμε σύντομα το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και μια σειρά από κοινές δράσεις.

Ερ: Οδηγούμαστε σε έναν συγκεντρωτισμό στον χώρο της ιδιωτικής υγείας;

Απ: Είναι προφανές ότι οι ανακατατάξεις που δρομολογούνται στην ιδιωτική υγεία θα δημιουργήσουν ένα νέο περιβάλλον με βασικό, κατά την εκτίμησή μου, νέο χαρακτηριστικό την απόκτηση μεγάλων ιδιωτικών μονάδων από ξένους επενδυτές, οι περισσότεροι των οποίων έχουν διεθνή εμπειρία στη λειτουργία ιδιωτικών νοσοκομείων. Αυτό θα σηματοδοτήσει έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων, εισαγωγή νέων τεχνολογιών, διεθνείς πιστοποιήσεις κλπ.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.