Quantcast
Νέα προειδοποίηση της ΔΕΗ προς τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων με υψηλά χρέη - enikonomia.gr
share

Νέα προειδοποίηση της ΔΕΗ προς τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων με υψηλά χρέη

δημοσιεύτηκε:

Νέα προειδοποίηση προς τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) με οφειλές από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη απευθύνει η ΔΕΗ, επιβεβαιώνοντας μεταξύ άλλων ότι, αν συνεχιστεί η ασυνέπεια θα παύσει να τους εκπροσωπεί και θα πρέπει να αναζητήσουν άλλον προμηθευτή ρεύματος.

Ύστερα από προσφυγές που κατέθεσαν ΟΕΒ από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Πελοποννήσου (Σελλάνων, Μάτι Τυρνάβου, Επιταλίου, Πύργου και Τιτανίου) τα Πρωτοδικεία Λάρισας, Καρδίτσας και Ηλείας εξέδωσαν αποφάσεις με τις οποίες η ΔΕΗ υποχρεούται να μη διακόψει την ηλεκτροδότηση των ΟΕΒ μέχρι το φθινόπωρο (από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, κατά περίπτωση). Η ΔΕΗ σε ανακοίνωση που απευθύνεται στους αγρότες των εν λόγω περιοχών, επισημαίνει αφενός ότι θα συνεχίσει ανελλιπώς την ηλεκτροδότηση για τις αρδευτικές ανάγκες σεβόμενη απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις, προσθέτει ωστόσο τα εξής:

-Η απόφαση του Πρωτοδικείου ουδόλως αναιρεί την υποχρέωση του ΤΟΕΒ να καταβάλει τους τρέχοντες λογαριασμούς και να διευθετήσει τις προηγούμενες οφειλές του προς τη ΔΕΗ. Η πόρτα του διαλόγου είναι για τη ΔΕΗ πάντοτε ανοιχτή. Μάλιστα, η επιχείρηση έχει απευθύνει κατ’ επανάληψη εκκλήσεις προς τους άμεσα ενδιαφερομένους για έναν παραγωγικό διάλογο, καλώντας τους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των διακανονισμών που παρέχει η ΔΕΗ.

-Κατάχρηση του δικαιώματος εκ μέρους του ΤΟΕΒ με «ασπίδα» την απόφαση του Πρωτοδικείου συνιστά, εκτός των άλλων, ασέβεια προς την ίδια τη δικαιοσύνη, η οποία του παρέχει μεν τη χρονική ευχέρεια να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του προς τη ΔΕΗ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει τα γνωστά απαράδεχτα φαινόμενα στρατηγικών κακοπληρωτών.

-Η ΔΕΗ, από την πλευρά της, σε όσες -ελπίζουμε ελάχιστες έως και καθόλου- περιπτώσεις συνεχιστούν τα φαινόμενα συστηματικής και σκόπιμης ασυνέπειας, θα λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα, μη αποκλειομένης και της παύσης εκπροσώπησης, οπότε οι ασυνεπείς οργανισμοί θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο πάροχο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους όρους προμήθειας της ηλεκτρικής ενέργειας.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.