Quantcast
Ολοκληρώθηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού της Vivartia - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού της Vivartia

δημοσιεύτηκε:

Ο Όμιλος Vivartia ανακοίνωσε ότι στις 27 Ιουνίου 2018 υπεγράφησαν οι επιμέρους δανειακές συμβάσεις των εταιρειών του. Κατά συνέπεια, υλοποιήθηκε η από 1ης Μαρτίου 2018 συμφωνία αναδιάρθρωσης συνολικού ποσού 373 εκατ. ευρώ μεταξύ του Ομίλου Vivartia και των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank Ergasias, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι βασικοί όροι της αναδιάρθρωσης είναι ιδιαιτέρως επωφελείς για τον Όμιλο, δεδομένου ότι επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, παράταση της λήξης των δανείων μέχρι τις 20/10/2024, καθώς επίσης και μείωση του κόστους δανεισμού του. Συνεπακόλουθα και ως απόρροια της ανωτέρω συμφωνίας, επιτυγχάνεται η βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου, με θετική μεταβολή του δείκτη ρευστότητας και μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων του.

Επίσης, σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο Vivartia, κλείνοντας θετικά και αποτελεσματικά μία μακροχρόνια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις δανείστριες τράπεζες και θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω μελλοντική αναπτυξιακή πορεία τού Ομίλου εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.