Quantcast
Εθνική Τράπεζα: Έμφαση στην χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα - enikonomia.gr
share

Εθνική Τράπεζα: Έμφαση στην χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα

δημοσιεύτηκε:

Έμφαση στην χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα μέσω της συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας δίνει η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και τα περιθώρια ανάπτυξης του αγροτικού τομέα ως βασικού πυλώνα του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει διαμορφώσει ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού-συναλλακτικού κυκλώματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, το πρόγραμμα αυτό, στο οποίο έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 1.000 παραγωγοί, υλοποιείται σε συνεργασία με πελάτες της, μεγάλες εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό, και αφορά στη δυνατότητα χρηματοδότησης των παραγωγών-προμηθευτών τους για την κάλυψη του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους εντός της καλλιεργητικής / παραγωγικής περιόδου.

Τα οφέλη του προγράμματος για τους παραγωγούς είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς μέσω αυτού εξασφαλίζεται η απαιτούμενη ρευστότητα εντός της παραγωγικής περιόδου και μειώνεται το κόστος παραγωγής, μέσω χρηματοδότησης που παρέχεται, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος χρηματοδότησης της Τράπεζας, υλοποιούνται ήδη συμφωνίες με 20 επιχειρήσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.