Quantcast
Jumbo: Την αύξηση του μερίσματος κατά 20% ενέκρινε η γενική συνέλευση - enikonomia.gr
share

Jumbo: Την αύξηση του μερίσματος κατά 20% ενέκρινε η γενική συνέλευση

δημοσιεύτηκε:

Την πρόταση της διοίκησης του Ομίλου JUMBO για αύξηση του μερίσματος κατά 20% ενέκρινε η σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η διανομή συνολικού μερίσματος 0,47 ευρώ (μεικτό) ανά μετοχή, από 0,39 ευρώ πέρυσι.

Η διοίκηση επανέλαβε την πρόθεσή της να διατηρήσει την κατά 20% αύξηση στο μέρισμα που θα προταθεί για την χρήση που θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς και για τη χρήση που θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2020.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Ομίλου JUMBO πρότεινε την ταύτιση της εταιρικής χρήσης με το ημερολογιακό έτος, ώστε η εταιρεία να μην υστερήσει χρονολογικά έναντι των υπολοίπων εισηγμένων εταιρειών. Αυτό σημαίνει, ότι η εταιρική χρήση θα ξεκινά τον Ιανουάριο κάθε χρόνο μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Κατ’ εξαίρεση για φέτος, η οικονομική χρήση ξεκίνησε τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Επιπλέον συνεχίζεται το επενδυτικό πλάνο του ομίλου όσον αφορά την επέκταση του δικτύου καταστημάτων. Σε λίγες μέρες, στην δυναμική αγορά της Ρουμανίας θα λειτουργήσει το νέο ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην πόλη Brasov (14.000 τ.μ. περίπου).

Ο σχεδιασμός της διοίκησης προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2020, στο δίκτυο καταστημάτων θα προστεθεί ένα νέο κατάστημα στην Ελλάδα (9.000 τ.μ. περίπου) και ένα νέο υπερ- κατάστημα στην Λευκωσία (11.000 τ.μ. περίπου).

Επίσης θα λειτουργήσει στην Κραϊόβα, στη Ρουμανία, ένα νέο ιδιόκτητο κατάστημα (12.000 τ.μ. περίπου) ενώ στο ίδιο συγκρότημα θα στεγαστούν αποθήκες και υπηρεσίες για την e – jumbo της Ρουμανίας (33.000 τ.μ. περίπου).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.