Quantcast
Κατσέλη: Στρατηγική επιλογή η στήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας - enikonomia.gr
share

Κατσέλη: Στρατηγική επιλογή η στήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας

δημοσιεύτηκε:

Η στήριξη της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας αποτελεί για την Εθνική Τράπεζα στρατηγική επιλογή, καθώς συνδέεται άμεσα με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα, με τον απαραίτητο τεχνολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη σε εκδήλωση της τράπεζας με αφορμή τη βράβευση 10 προτάσεων στο πλαίσιο του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία”.

Ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία», είναι ένα μέρος μόνο ενός ευρύτερου προγράμματος που υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα για τη στήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, δήλωσε η κυρία Κατσέλη.

 

                                          Ρεκόρ συμμετοχών στον διαγωνισμό

 

Με ρεκόρ συμμετοχών και με τη βράβευση 10 προτάσεων, ολοκληρώθηκε για πέμπτη χρονιά  ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», ο οποίος διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στον φετινό Διαγωνισμό συμμετείχαν 783 άτομα,  μεμονωμένα ή σε ομάδες, που υπέβαλαν 422, ιδιαίτερα αξιόλογες, προτάσεις. Το 65% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας 18-35 ετών. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.