Quantcast
Κορονοϊός: Εκτός Skroutz όσα καταστήματα αισχροκερδούν - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Εκτός Skroutz όσα καταστήματα αισχροκερδούν

δημοσιεύτηκε:

Η μεγάλη ζήτηση για συγκεκριμένα προϊόντα όπως μάσκες και αντισηπτικά χεριών λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση του κορονοϊού έχει οδηγήσει στην εμφάνιση φαινομένων αισχροκέρδειας σε αρκετές περιπτώσεις.

Το στίγμα έδωσε με ανακοίνωσή της και η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “θα εξετάζει κατά άμεση προτεραιότητα, κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, μέσω καταγγελίας, αίτησης επιείκειας από μέλος καρτέλ, ή άλλων πηγών πληροφόρησης (τύπος, διαδίκτυο, δημόσιες ανακοινώσεις κ.λπ.) εκμεταλλευόμενες το ειδικό αυτό ζήτημα δημόσιας υγείας και τις ευαισθησίες του καταναλωτικού κοινού και θα επιβάλλει αυστηρότατες κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν παρόμοιες αντιανταγωνιστικές πρακτικές”.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και η εταιρεία skroutz.gr, όπως αναφέρει συνεργάτης της σε επικοινωνία που είχε το enikos.gr, παρατηρεί την εξέλιξη στις τιμές διαφόρων προϊόντων και αν υπάρχουν κρούσματα αισχροκέρδειας ή υπερβολικής ανατίμησης πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσοστό τότε αυτομάτως το προϊόν “κατεβαίνει” από την ιστοσελίδα.

Ωστόσο, η skroutz.gr βρίσκεται σε επικοινωνία με τις συνεργαζόμενες εταιρείες και αν η ανατίμηση οφείλεται σε κάποιο λάθος, η εταιρεία έχει την ευκαιρία να ξαναβάλει στην πλατφόρμα τα προϊόντα της. Όπως εξηγεί ο συνεργάτης της skroutz.gr πολλά προϊόντα λόγω της μεγάλης ζήτησης εξαιτίας του κορονοϊού έχουν εξαντληθεί, δηλ. μπορεί κάποιος να μην βρίσκει το προϊόν επειδή δεν υπάρχει και όχι επειδή μπορεί να ανατιμήθηκε υπερβολικά και να “κατέβηκε” όπως συνέβη μεμονωμένα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.