Quantcast
Η ανακοίνωση της Alpha Bank για τα SMS με κωδικούς που έλαβαν πελάτες της - Τι συνέβη - enikonomia.gr
share

Η ανακοίνωση της Alpha Bank για τα SMS με κωδικούς που έλαβαν πελάτες της – Τι συνέβη

δημοσιεύτηκε:

Με ανακοίνωσή της η Alpha Bank πληροφορεί τους συναλλασσόμενους ότι “λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν».

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής προκλήθηκε αναστάτωση σε πελάτες της τράπεζας καθώς υπήρξε μαζική αποστολή SMS με κωδικούς για συναλλαγές μέσω e-banking που δεν είχαν κάνει, ή και μηνύματα για να αλλάξουν τους κωδικούς τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να νομίζουν ότι επρόκειτο για κυβερνοεπίθεση.

Το μήνυμα που έλαβαν πολλοί χρήστες του ebanking της Alpha Bank στα κινητά τους έγραφε χαρακτηριστικά: «myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5’».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.