Quantcast
Αλλαγές στη δράση για την επιδότηση τόκων μικρομεσαίων επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Αλλαγές στη δράση για την επιδότηση τόκων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Νέες αλλαγές περιλαμβάνει η δράση «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19» (Β κύκλος).

Η τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης της δράσης «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19» (Β κύκλος) περιλαμβάνει αλλαγές ως προς τον προϋπολογισμό της δράσης, ο οποίος διαμορφώνεται στα 64 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και ως προς την προθεσμία προσκόμισης του δικαιολογητικού που αποδεικνύει τον κύκλο εργασιών του 2020.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του έτους 2020 δηλώνεται από τις επιχειρήσεις με την υπεύθυνη δήλωση Α του Παραρτήματος VII και με συμπλήρωση του αντίστοιχου πεδίου της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης και επιβεβαιώνεται από το Ε3 ή την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης του 2020, που υποχρεούνται να προσκομίσουν οι επιχειρήσεις μέχρι 30 Ιουνίου 2022.

Η δράση θα ενταχθεί, εφόσον ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες, στο Ε.Π. “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, και ειδικότερα στον ‘Αξονα Προτεραιότητας 06 (ΕΤΠΑ React EU) «Στήριξη της αποκατάστασης των συνεπειών της κρίσης λόγω της πανδημίας COVID-19» και την επενδυτική προτεραιότητα 13i «Στήριξη της αποκατάστασης των συνεπειών της κρίσης στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 και προετοιμασία μιας πράσινης, ψηφιακής και ανθεκτικής ανάκαμψης της οικονομίας».

Απορρίψεις αιτήσεων

Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε η έκτη απόφαση απόρριψης αιτήσεων χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ», σχετικά με την απόρριψη, ως μη επιλέξιμων, 250 αιτήσεων χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 9.868.765,42 ευρώ, λόγω μη πληρότητας δικαιολογητικών ή/και μη τήρηση των τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής στη δράση.

Ακόμη, δημοσιεύθηκε η 22η απόφαση απόρριψης πράξεων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της δράσης «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», σχετικά με την απόρριψη 806 αιτήσεων χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 52.485.125,08 ευρώ.

Επιπλέον, δημοσιεύθηκε η απόφαση απόρριψης αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης «e-Λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» (Β Κύκλος), σχετικά με την απόρριψη 293 αιτήσεων χρηματοδότησης συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.375.505,34 ευρώ.

Τέλος, δημοσιεύθηκε η 8η απόφαση απόρριψης αιτήσεων χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων», σχετικά με την απόρριψη, ως μη επιλέξιμων, 41 αιτήσεων χρηματοδότησης, συνολικής δημόσιας δαπάνης 444.186,77 ευρώ, λόγω μη πληρότητας δικαιολογητικών ή/και μη τήρηση τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.