Quantcast
Alpha Bank: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 400 εκατομμυρίων - enikonomia.gr
share

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 400 εκατομμυρίων

δημοσιεύτηκε:

Το ποσό των 400 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα η Αlpha Bank μέσω της έκδοσης ομολόγου senior preferred. Το βιβλίο προσφορών προσέλκυσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον με τη συνολική ζήτηση να είναι σημαντικά υπερβάλλουσα του αρχικού στόχου έκδοσης 200-300 εκατ. ευρώ.

Με τη συναλλαγή αυτή και παρά τις προκλήσεις στις αγορές χρέους παγκοσμίως, ο όμιλος επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των αγορών στο στρατηγικό του σχέδιο, θωρακίζει επιπλέον την κεφαλαιακή του βάση και ανταποκρίνεται στη δέσμευσή του για ευθυγράμμιση με το χρονοδιάγραμμα των εποπτικών απαιτήσεων (κάλυψη των Ελάχιστων Απαιτήσεων Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων – MREL).

Η σημερινή είναι η τρίτη επιτυχημένη έκδοση ομολόγων υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, μετά από αυτές του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2021, συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ ενώ, συνολικά, την τελευταία τριετία η Alpha Bank έχει προχωρήσει σε εκδόσεις ύψους 2,7 δισ. ευρώ στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Η σημαντική ζήτηση που εκδηλώθηκε, τόσο από διεθνείς όσο και από εγχώριους θεσμικούς επενδυτές επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της Alpha Bank στις κεφαλαιαγορές. Το ενδιαφέρον των επενδυτών πλαισιώθηκε με τιμολόγηση συμβατή με το σημερινό επιτοκιακό περιβάλλον και σε επίπεδα συγκρίσιμα αντίστοιχων εκδόσεων από τράπεζες του ευρωπαϊκού νότου. H έκδοση καλύφθηκε κατά 55% από θεσμικούς επενδυτές, 20% από το wealth management, 13% από υπερεθνικούς οργανισμούς και 12% από διαχειριστές κεφαλαίων.

Ταυτόχρονα η ευρεία αποδοχή της έκδοσης αντανακλά, παρά τη συγκυρία, τα ενισχυμένα θεμελιώδη μεγέθη της Τράπεζας και την πορεία βελτίωσης της κερδοφορίας του ομίλου.

Το νέο ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας έχει διάρκεια 3 έτη με δυνατότητα ανάκλησης στη διετία με κουπόνι 7% και απόδοση 7,25%.

Η Morgan Stanley ενήργησε ως αποκλειστικός Συντονιστής της Έκδοσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.