Quantcast
ΣΕΒΤ: Προκήρυξη για τον διαγωνισμό οικολογικών και καινοτόμων προϊόντων διατροφής - enikonomia.gr
share

ΣΕΒΤ: Προκήρυξη για τον διαγωνισμό οικολογικών και καινοτόμων προϊόντων διατροφής

δημοσιεύτηκε:

Τον εθνικό διαγωνισμό οικολογικών και καινοτόμων προϊόντων διατροφής «Ecotrophelia 2016» προκήρυξε για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους νέους Έλληνες φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων, ενώ αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική, την καινοτόμο σκέψη και την ευρηματικότητα αποτελώντας φυτώριο ιδεών για τη βιομηχανία».

«Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό Ecotrophelia θα πρέπει να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα διατροφής (τροφίμων ή ποτών), τα οποία θα παρουσιάζουν στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η ύπαρξη ενός τελικού προϊόντος, που δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά και το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί) των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, ενώ η διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν προϊόντα τα οποία θα έχουν προκύψει από τη συνεργασία τους με εταιρείες τροφίμων και ποτών. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται αποκλειστικά μέσω ομάδων, δύο έως δέκα ατόμων, που προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα. Επιπλέον, επιτρέπεται οι ομάδες να είναι μικτές, να αποτελούνται δηλαδή από φοιτητές όλων των βαθμίδων, και να καθοδηγούνται από έναν επιβλέποντα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι νικητές του Εθνικού Διαγωνισμού θα συμμετάσχουν σε δεύτερη φάση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών «SIAL» από τις 16 έως 20 Οκτωβρίου 2016 στo Παρίσι. Εκεί θα διαγωνιστούν όλες οι νικήτριες ομάδες που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για τους  συμμετέχοντες του διαγωνισμού είναι οι ακόλουθες:

11 Μαρτίου 2016 (Αποστολή τεχνικού φακέλου με συμπληρωμένα τα υποχρεωτικά στοιχεία).

30 Μαΐου 2016 (Αποστολή αναλυτικού τεχνικού φακέλου).

30 Ιουνίου 2016 (Τελετή απονομής βραβείων).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.