Quantcast
Kακόβουλα δημοσιεύματα για την Αττικής - enikonomia.gr
share

Kακόβουλα δημοσιεύματα για την Αττικής

δημοσιεύτηκε:

Διαψεύδoυν με κατηγορηματικό τρόπο κύκλοι της διοίκησης της Attica Bank, τις φήμες που φέρουν τον πρόεδρο Ιωάννη Γαμβρίλη να τελεί υπό παραίτηση. Πηγές της Attica Bank υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για κακόβουλα δημοσιεύματα του διαδικτύου τα οποία έχουν ως στόχο να πλήξουν τόσο την τράπεζα όσο και τον πρόεδρό της Γ. Γαμβρίλη. Υπενθυμίζουν, μάλιστα, με νόημα ότι ο κ. Γαμβρίλης χαίρει της εκτίμησης  του στελεχιακού δυναμικού του ομίλου και όχι μόνο καθώς η επιτυχής ολοκλήρωση του δύσκολου εγχειρήματος της ανακεφαλαιοποίησης αποτελεί δικό του επίτευγμα. 

Σημειώνεται ότι η Attica Bank κατάφερε να ανακεφαλαιοποιηθεί με νέα κεφάλαια ύψους 681 εκατ. ευρώ. Οι κεφαλαιακές ανάγκες με βάση το βασικό σενάριο ανέρχονταν σε 584 εκατ. ευρώ και 748 εκατ. ευρώ με βάση το δυσμενές. Κατόπιν της εξεύρεσης των 681 εκατ. ευρώ η τράπεζα διαθέτει έναν από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα, που διαμορφώνεται στα επίπεδα του 23%.

Παραμένει, επίσης, η μόνη εισηγμένη τράπεζα που κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει επιτυχώς ανακεφαλαιοποιηθεί, αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ συνεχίζει να παραμένει αυτόνομη και ανεξάρτητη.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.