Quantcast
Έκπτωση 20% κάθε χρόνο από τα εμπορικά καταστήματα για τουρίστες από 4 χώρες - enikonomia.gr
share

Έκπτωση 20% κάθε χρόνο από τα εμπορικά καταστήματα για τουρίστες από 4 χώρες

δημοσιεύτηκε:

Έκπτωση 20% θα δίνουν τα εμπορικά καταστήματα κάθε χρόνο για τους τουρίστες από «4 τιμώμενες χώρες». Για το 2016 οι 4 τιμώμενες χώρες θα είναι: το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ.

Η πρωτοβουλία «Τιμώμενη Χώρα» είναι του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, “την οποία αποδέχθηκε η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα θέλοντας να αναδείξει την εμπορική δραστηριότητα στην τουριστική περίοδο και να ανταμείψει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι ξένοι τουρίστες”, σημείωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και

Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης στην κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα στα γραφεία της ΕΣΕΕ.Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε, επίσης, η AEGEAN AIRLINES διαμέσου της κυρίας Σταυρούλας Σαλούτση, υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου – καθώς το σχετικό φυλλάδιο θα διανέμεται στις πτήσεις της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας – και της κυρίας Καλίτση που εκπροσώπησε το υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά ενώ o κ. Κορκίδης σημείωσε ότι οι τουρίστες των συγκεκριμένων χωρών, ως πολίτες τρίτων χωρών λαμβάνουν ήδη απαλλαγή φόρου για τις αγορές που κάνουν εντός Ελλάδος (taxfree) ενώ η έκπτωση του 20% δεν σχετίζεται με το taxfree καθώς η έκπτωση γίνεται άμεσα στο μαγαζί.

Εκτός από τους τουρίστες, κερδισμένοι θα είναι και οι έμποροι όπως είπε ο κ. Κορκίδης και αυτό γιατί αν οι χρεώσεις γίνονται στο νόμισμα του πελάτη τότε η προμήθεια των τραπεζών από τη χρήση POS χρεώνεται στον πελάτη και όχι στην επιχείρηση.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε πως το μεγαλύτερο εμπόδιο από τα capital controls είναι η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης για τον ακατάσχετο λογαριασμό.Από την πλευρά του ο κ. Μάρδας ανέφερε πως τα προβλήματα από τα Capital controls που υπήρχαν πέρυσι δεν υφίστανται εφέτος, σημειώνοντας πως οι χρόνοι εξυπηρέτησης των εισαγωγέων έχει περιορισθεί στις 6 ημέρες.

Σημειώνεται τέλος πως για το 2017 οι τιμώμενες χώρες – περιοχές είναι η Κίνα, το Ιράν, τα Δυτικά Βαλκάνια και η ΕΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2015 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 6% σε σύγκριση με το 2014 διαμορφούμενες στα περίπου 14.195 εκατ. Ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση κατά 14,7% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 28 ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 28 ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ – 28 μειώθηκαν κατά 9,7%. Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, μείωση κατά 63,2% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία ενώ αυτές από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 44,4%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.