Quantcast
COSMOTE: Συμμετέχει σε ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο για τη νόσο του Πάρκινσον - enikonomia.gr
share

COSMOTE: Συμμετέχει σε ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο για τη νόσο του Πάρκινσον

δημοσιεύτηκε:

Η COSMOTE συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο «i-PROGNOSIS», στόχος του οποίου είναι η πρόγνωση της νόσου του Πάρκινσον και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με τη χρήση της τεχνολογίας.

Παράλληλα, το i-PROGNOSIS συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε., μέσω του προγράμματος Horizon 2020 και έχει συνολική διάρκεια 48 μήνες. Με τη συμμετοχή της COSMOTE στο i-PROGNOSIS, o όμιλος ΟΤΕ στηρίζει για άλλη μια φορά την τεχνολογία και την καινοτομία, ενώ στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

 Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Το  i-PROGNOSIS επιδιώκει να προωθήσει την πρόγνωση της νόσου Πάρκινσον μέσω προηγμένης ανάλυσης συμπεριφορικών δεδομένων κατά την καθημερινή χρήση έξυπνων συσκευών (smartphone, smartwatch), αλλά και τη διαχείρισή της, διαμορφώνοντας νέες πρακτικές υγείας βασισμένες στην τεχνολογία. Αποτέλεσμα, η ενδυνάμωση των ασθενών, η μείωση των αναγκών νοσηλείας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής».

«Στο πλαίσιο του έργου, η COSMOTE συμμετέχει στον καθορισμό των τεχνικών απαιτήσεων και των προδιαγραφών του συστήματος και στη συνολική αξιολόγησή του, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στις ενέργειες διάδοσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.  

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.