Quantcast
ΣΕΒ: Η αύξηση φόρων και εισφορών καταδικάζει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας - enikonomia.gr
share

ΣΕΒ: Η αύξηση φόρων και εισφορών καταδικάζει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας

δημοσιεύτηκε:

Τη ριζική διαφωνία του ΣΕΒ στην οικονομική πολιτική της αύξησης των φόρων διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο που παραχώρησε χθες στο πλαίσιο του συνεδρίου «Η Ελλάδα πέρα από την κρίση: ισχυρή βιομηχανία για καινοτομία, ανάπτυξη και δουλειές», οι εργασίες του οποίου ανοίγουν αύριο.

O κ. Φέσσας σημείωσε ότι αυτό το μείγμα πολιτικής συμπιέζει –μέσω φορολογίας και εισφορών– τις πλέον παραγωγικές δυνάμεις, δεν διευρύνει τη φορολογική βάση και δεν χτυπάει τη φοροδιαφυγή, δεν περιορίζει περιττές και ανορθολογικές δαπάνες του κράτους, δεν αναλαμβάνει την ιδιοκτησία των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και δυστυχώς δεν επιτυγχάνει την πραγματική στήριξη των ασθενέστερων.
«Με αυτό το μείγμα πολιτικής αποθαρρύνονται οι επενδυτές, ενώ αρκετοί εξωθούνται στην παραοικονομία και άλλοι στην έξοδο από τη χώρα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και σημείωσε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις «θα πρέπει επιτέλους να προταχθούν έναντι των σκληρών αλλά και πιο εύκολων στη νομοθέτηση φορομπηχτικών μέτρων».

«Ο στόχος της επόμενης ημέρας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι να σχεδιάσουμε όλοι μαζί την ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, επισημαίνοντας ότι αυτό θα γίνει ξαναβγάζοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία και τη βιομηχανία στο προσκήνιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.