Quantcast
Τι φέρνει στις τράπεζες το νέο μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Τι φέρνει στις τράπεζες το νέο μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

Νέα μέλη στις διοικήσεις των τραπεζών τα οποία δεν πρέπει να είναι υπερχρεωμένα, αλλά και το νέο επάγγελμα του διαχειριστή αφερεγγυότητας (insolvency administrators) φέρνει καταρχήν το νέο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με το νέο “Συμπληρωματικό” Μνημόνιο που παρουσιάστηκε χθες στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει μία νέα παράμετρος που προστέθηκε στο προφίλ που πρέπει να διαθέτουν οι διοικήσεις. Αυτή αφορά τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς την τράπεζα όπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, οι οποίες δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 1 εκατ.ευρω ή να έχουν ανοίγματα σε άλλες τραέπζες που δεν εξυπηρετούντα κανονικά.

Για τη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πολιτικής για τη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητα, κυρίως δεν θα πρέπει να αναληφθούν μονομερείς ενέργειες (φορολογικές ή άλλες) οι οποίες θα υπονόμευαν τη ρευστότητα, τη φερεγγυότητα ή τη μελλοντική βιωσιμότητα των τραπεζών. Όλα τα μέτρα, νομοθετικά ή θα πρέπει να λαμβάνονται σε στενή διαβούλευση με την ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ, και, κατά περίπτωση η ESM.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.