Quantcast
Cosco και Trenitalia συζητούν για ελληνικό deal - enikonomia.gr
share

Cosco και Trenitalia συζητούν για ελληνικό deal

δημοσιεύτηκε:

Σε συζητήσεις για συνεργασία στις συνδυασμένες μεταφορές βρίσκονται η Cosco με την ιταλική σιδηροδρομική εταιρία Trenitalia, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφoρίες της εφημερίδας «Καθημερινή».



Η κινεζική εταιρεία, νέος βασικός μέτοχος του λιμανιού του Πειραιά και οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι, που βρίσκονται προ της εξαγοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για συνεργασία στο Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο, όπου η τελευταία διαθέτει δικαίωμα χρήσης των μεγάλων αποθηκευτικών χώρων Κ1 και Κ2, όπως και των εκεί σιδηροδρομικών υποδομών.

Η συνεργασία θα αφορά τη μεταφορά, προς της Κεντρική Ευρώπη, φορτίων προερχόμενων από την Ασία στον Πειραιά. Στο Θριάσιο βρίσκονται δύο διαφορετικές εκτάσεις:

– η μια, 588 στρεμμάτων, ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ και ο διαγωνισμός για την παραχώρησή της έχει προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών την ερχόμενη Δευτέρα 1η Αυγούστου.

– η δεύτερη, 1.460 στρεμμάτων, όπου και βρίσκονται οι αποθήκες Κ1 και Κ2 και η σιδηροδρομική υποδομή, δεν έχει βγει σε διαγωνισμό για παραχώρηση.


Άλλωστε, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, η Cosco
έχει δηλώσει πως ενδιαφέρεται για το σύνολο των 2.000 στρεμμάτων και έτσι έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα
συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την παραχώρηση των 588 στρεμμάτων. Στον
συγκεκριμένο διαγωνισμό, ως επικρατέστερος και μάλλον μοναδικός υποψήφιος
φέρεται η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., η οποία ανήκει κατά 65% στην Τράπεζα Πειραιώς και κατά
35% στο ελληνικό Δημόσιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.